Vācijā sākta izmeklēšana par iespējamo nolaidību saistībā ar postošajiem plūdiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi jūlijā Vācijā.
Plūdi jūlijā Vācijā. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas prokurori sākuši izmeklēšanu pret Ārveileres reģiona vadītāju par iespējamo nolaidību, laicīgi nebrīdinot iedzīvotājus par plūdiem, kuros dzīvību zaudēja desmitiem cilvēku.

Plūdos Vācijas rietumos jūlija vidū gāja bojā aptuveni 190 cilvēki. Pēc notikušā radušies jautājumi, vai amatpersonas un varasiestādes darīja pietiekami, lai brīdinātu iedzīvotājus par briesmām.

Pēc sākotnējās izmeklēšanas prokurori Koblencā paziņoja, ka ir "apstiprinājuši sākotnējās aizdomas par nonāvēšanu nolaidības dēļ un miesas bojājumu nodarīšanu nolaidības dēļ (..) un sākuši izmeklēšanu".

Izmeklēšanas centrā ir Ārveileres reģiona vadītājs Jirgens Fūlers, jo viņš bija vienīgais lēmumu pieņēmējs un galvenā atbildīgā persona krīzes grupā, kas pieņēma lēmumus plūdu laikā.

Izmeklēšana vērsta arī pret vienu citu krīzes grupas locekli, kas uz laiku pārņēma grupas vadību, paziņoja prokuratūra, bet šī darbinieka vārdu neatklāja.

Rekonstruējot notikušo, izmeklētāji secināja, ka prognozēm par draudošajiem plūdiem vajadzēja pamudināt amatpersonas izsludināt brīdinājumu un evakuēt iedzīvotājus netālu no pārplūstošās Āras upes līdz 14. jūlija plkst. 20.30 pēc vietējā laika.

"Saskaņā ar sākotnējām aizdomām tas acīmredzot netika izdarīts vai netika izdarīts ar vajadzīgo skaidrību, vai arī tika izdarīts novēloti, tāpēc tā varētu būt nolaidība,"

paziņoja prokurori.

Plūdos par pazudušiem joprojām tiek uzskatīti 16 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu