"Sirdsapziņa ir tīra." Točs pēc izcīnītās ceturtās vietas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pēc zaudējuma olimpisko spēļu bronzas mačā sarunā ar medijiem atskatījās uz aizvadīto turnīru.

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu bronzas cīņā un turnīru noslēdza ceturtajā vietā.

Latvijas duets, kas bija izsēts ar 14.numuru, ar rezultātu 0-2 (12:21, 18:21) zaudēja Kataras pārim Čerifam Junusam/Ahmedam Tidžanam (3.)

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā (7:7), bet vēlāk katarieši lēnām sāka audzēt pārsvaru, kas galotnē pieauga līdz +7, setu zaudējot ar deviņu punktu deficītu. Pēc neveiksmīga pirmā seta otrais ritēja punkts punktā. Lūzuma brīdis bija pie rezultāta 15:15, bronzas medaļniekiem spējot uzvarēt nākamās četras izspēles.

Točs norāda, ka lielāks gandarījums būtu, zaudējumu piedzīvojot sīvā cīņā aizvadītos setos.

"Neteiktu, ka necentāmies un kaut kur pieturējām "gāzīti". Gājām, centāmies, bet ne līdz galam sanāca. Iespējams, pārdegām, bet sirdsapziņa ir tīra, jo šajā turnīrā atdevām sevi visu," pauž pludmales volejbolists. "Ir "okey", bet es neesmu pilnībā apmierināts."

"Vēlos pateikties ikvienam, kurš cēlās uz agrajām spēlēm un novēlēja mums labu. Cerams nākotnē," fanu atbalstu visu olimpisko spēļu norises laiku juta Točs.

Kataras pāris bronzas cīņā brīžiem "izvilka" bumbas, kur citi pāri šādās epizodēs būtu atmetuši ar roku. Pļaviņš nav izbrīnīts par bronzas medaļnieku sniegumu, norādot, ka duets laukumā izskatījās patiesi labi.

"Veiksme ir jānopelna. Viņi pieskārās un dabūja [bumbu]," vīlies par ceturto vietu Tokijā ir Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks. "Ja tu gribi medaļu, tā ir jāspēlē - tā ir jābūt. Lai salauztu pretinieku, ir jāizvelk pāri grūtās bumbas. Viņi ļoti labi nospēlēja."

Spēles izskaņā virs Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola laukuma savilkās lietus mākoņi, un kārtīgi sāka līt. Točs norāda, ka šis blakus apstāklis nekādā mērā neietekmēja otrā seta un arī visas spēles iznākumu.

Pļaviņš atklāj, ka spēles taktika bija "nolauzt" Junusu, bet pēc pirmās veiksmīgās epizodes blokā, spēlētājs sāka demonstrēt stabilu sniegumu.

"Viņš diezgan ātri un labi pielāgojās. Garais [Junuss], šķiet, pa visu spēli neizdarīja nevienu māņu sitienu. Izskatījās, ka viņš labi jutās," pretinieku spēli slavē pieredzes bagātais Pļaviņš. "Ja jūties droši, grūti aizķerties."

No četrām duetu savstarpējām spēlēm trīs uzvarējuši ir Kataras pārstāvji.

"Iepriekšējās spēlēs viņš pret mums sāka domāt, ko darīt, tāpēc bija iespējas aizķerties. Tokijā pēdējās divās spēlēs viņi bija pārliecināti, ka ir labāki, un tā arī nospēlēja," piebilst Pļaviņš.

Atpūta Latvijas pārim pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs tikpat kā nesanāks, jo jau 11.augustā Vīnē paredzēta dalība Eiropas čempionātā. Vai emocionāli pietiks spēka, pāris vēl nezina teikt. To parādīs turnīrs.

"Protams, būs grūtāk savākties, bet katrs turnīrs sākas no nulles," uzsver Točs.

Iepriekš sarunā ar aģentūru LETA Pļaviņš neslēpa, ka viņa plānos arī ir dalība 2024.gada olimpiskajās spēlēs Parīzē. Par nākamo četrgades sporta nozīmīgāko sporta forumu 36 gadus vecais sportists domās vēlāk. Spēka pagaidām pietiek.

"Ar gadiem palieku gudrāks. Ir vairāk informācijas, kas palīdz gatavoties. Nevaru teikt, ka šeit Tokijā nebiju gatavs. No savas puses praktiski izdarīju visu, lai būtu labā formā," jaudas sportistam netrūkst. "Tas, ka esi labā formā un gatavs turnīram, ar to šoreiz ir par īsu."

Ceļš līdz Tokijas olimpiskajām spēlēm pārim nebija viegls. Ceļā stājās gan Pļaviņa, gan Toča gūtās traumas, bet pamata mērķis - kvalificēties olimpiskajām spēlēm - sasniegts.

"Pludmales volejbolā būtiska ir stabilitāte, jātur līmenis. Šī sezona līdz šim mums bijusi vienīgā, kas sākusies ar lielu "bedri" - Covid-19 un traumas. Vēl sekoja zaudējumi. Ja neskaita Latvijas čempionātu, šis būtībā ir vienīgais turnīrs šosezon, kurā esam labi nostartējuši," gandarīts par šajā sezonā paveikto ir Točs.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā ceturto vietu izcīnīja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu