Pieccīņnieks Švecovs sestais pēc peldēšanas etapa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvels Švecovs
Pāvels Švecovs Foto: Latvijas modernās pieccīņas federācija

Latvijas pārstāvis Pāvels Švecovs Tokijas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās pakāpies uz sesto vietu pirms trešā disciplīnas - jāšanas.

Pēc paukošanas bonusa raunda 36 dalībnieki plkst.11.15 sacentīsies konkūrā, bet plkst.13.30 būs apvienotā skriešanas un šaušanas disciplīna.

Paukošanas pamatsacensībās Švecovs ceturtdien bija septītais, tādējādi bonusa raundu viņš uzsāka kā 29. Šajā kārtā sportisti paukojās, sākot no pēdējās vietas uz augšu, katra dueļa uzvarētājam tiekot pie iespējas cīnīties ar pozīciju augstāk esošu pieccīņieku.

Švecovam pretī stājās 28.numurs ukrainis Pavlo Timoščenko, kurš tika uzvarēts, bet pēc tam gūta virsroka arī pār pozīciju augstāk esošo čehu Janu Kufu. Nākamajā cīņā pret Dienvidkorejas sportistu Jinhvu Junu zaudējums un bonusa raunds noslēgts ar divām uzvarām.

Ieskaitot pamatkārtā gūtos 232 punktus, Švecovs paukošanā ar 234 punktiem ieņēma septīto vietu. Summā viņam ir 545 punkti, kas dod sesto vietu. Līderis ar 573 punktiem ir britu pieccīņnieks Džozefs Čuns, otrais ar 554 punktiem ir Jungs, bet trešajā vietā ar 552 punktiem ir baltkrievs Iļja Palazkovs, kurš Švecovu apsteidz par septiņiem punktiem.

Pirms tam Švecovs 200 metru brīvā stila peldējumu veica vienā minūtē un 59,83 sekundēs. Savā peldējumā viņš bija trešais, bet summā uzrādīja dalītu devīto rezultātu un tika pie 311 punktiem. Summā Latvijas sportistam bija 543 punkti, kas provizoriski deva septīto vietu, taču kopvērtējums tika skaitīts tikai pēc paukošanas bonusa raunda.

Peldēšanā ātrākais ar jaunu olimpisko rekordu - vienu minūti un 52,96 sekundēm - bija zem ASV karoga startējošais ēģiptietis Amro El-Geziri.

Pēc ceturtdienas sacensībām paukošanā Švecovs ieņēma septīto vietu. Cīnoties katram ar katru, Švecovs uzvarēja 22 no 35 cīņām, sakrājot 232 punktus.

Olimpiskā debitanta Švecova labākais sasniegums līdz šim ir bijusi uzvara Pasaules kausa posmā Budapeštā marta beigās.

Švecovs ir pēdējais no Latvijas sportistiem, kurš startē Tokijas olimpisko spēļu sacensībās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu