Šoks Tokijā! Sezonas līderis šķēpmešanā netiek pat astoņniekā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Johanness Feters.
Johanness Feters. Foto: AFP / Scanpix

Pasaules ranga līderis šķēpa mešanā Johanness Feters sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā neiekļuva labāko astoņu skaitā šķēpa mešanā, bet par uzvarētāju kļuva indietis Nīredžs Čopra.

Pasaules ranga līderis Feters, kurš šķēpu šogad bija metis 96,29 metrus, sestdien palika ārpus labāko astotnieka.

Viņš pirmajā metienā sasniedza 82,52 metrus, pārējie divi metieni netika ieskaitīti, un pirms pēdējā dalībnieka metiena viņš ieņēma astoto vietu.

Baltkrievs Aleksejs Katkavecs, kurš no vācieša atpalika par trim centimetriem, trešajā metienā sasniedza 83,71 metru un atstāja vācieti bez medaļas, pašam turpinot cīņu par godalgām.

Pēc Fetera palikšanas devītajā vietā par galveno uzvaras kandidātu palika indietis Čopra, kurš pirmajā metienā šķēpu raidīja 87,03 metru tālumā, otrajā uzlabojot savu rezultātu līdz 87,58 metriem. Nākamie trīs metieni viņam nepadevās, bet pēdējā metienā jau čempiona godā viņš šķēpu aizmeta 84,24 metru tālumā.

Pirms pēdējā metiena pārējās medaļu pozīcijas ieņēma Čehijas metēji. Otrais bija Jakubs Vadlehs ar piektajā metienā sasniegtajiem 86,67 metriem, bet - trešais - Viteslavs Veselijs ar 85,44 metriem trešajā metienā, abiem vēl pa divām reizēm pārsniedzot 80 metru robežu.

Ceturtajā vietā ierindojās vācu sportists Julians Vēbers, kurš pirmajā metienā sasniedza 85,30 metrus, piektajā mezdams par 15 centimetriem tuvāk.

Piekto vietu ieņēma uzvarētāja kaimiņvalsts Pakistānas pārstāvis Aršads Nadīms, kurš trešajā mēģinājumā aizmeta šķēpu 84,62 metru tālumā.

"Nemiera cēlājs" Katkavecs ar 83,71 metru ierindojās sestajā vietā.

Kvalifikācijas sacensībās piedalījās Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs, kurš labāko 12 skaitā neiekļuva.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu