Amerikāniete Fēliksa Tokijā kļūst par olimpiskajām medaļām visu laiku bagātāko vieglatlēti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elisone Fēliksa.
Elisone Fēliksa. Foto: AFP / Scanpix

Sprintere Elisone Fēliksa sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā ASV komandas uzvarā 4x400 metru stafetē kļuva par olimpiskajām medaļām visu laiku bagātāko vieglatlēti.

ASV izlase ar Sidniju Maklaflinu, Fēliksu, Dalilu Muhamadu un Atingu Mu sastāvā bija vadībā no distances pirmajiem līdz pēdējiem metriem, finišējot pēc trim minūtēm un 16,85 sekundēm.

Fēliksai tagad ir 11 olimpiskās medaļas - septiņas zelta, trīs - sudraba un viena - bronzas. Sieviešu konkurencē vairāk nav nevienai vieglatlētei, bet vīriešiem 12 medaļas - deviņas zelta un trīs sudraba - iz leģendārajam somu gargabalniekam Pāvo Nurmi.

Fēliksa apsteidza leģendāro ASV sprinteri un tāllēcēju Karlu Lūisu, kura kontā ir desmit medaļas, no kurām deviņas ir zelta un viena - sudraba.

Gandrīz visu distanci otrajā vietā bija Polija, izcīnot sudraba medaļas ar rezultātu trīs minūtes un 20,53 sekundes, kas ir jauns Polijas rekords.

Trešo vietu cīņā ar Kanādu distances pēdējos metros nodrošināja Jamaika, kuras rindās Šerika Džeksone izcīnīja trešo medaļu Tokijā. Viņa uzvarēja Jamaikas izlases sastāvā 4x100 metru stafetē un izcīnīja bronzu 100 metros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu