VIDEO ⟩ Drāma uz segliem. Vācijas sportistes treneri diskvalificē no Tokijas olimpiskajām spēlēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas sportiste Annikai Šleu un zirgs "Svētais puika".
Vācijas sportiste Annikai Šleu un zirgs "Svētais puika". Foto: AFP/SCANPIX

Tokijas olimpiskajās spēlēs modernās pieccīņas sportistei no Vācijas Annikai Šleu zirgs "Svētais puika" ("Saint Boy") neklausīja un starts neizdevās. Viņas trenere Kima Reisnere dzīvniekam iesita ar dūri, parkāpjot visas robežas.

Reizē Vācijas sportistes un viņas treneres virzienā tika vērsta asa kritika par izturēšanos pret zirgu. Vācijas TV ekrānos bija labi dzirdami treneres Kimas Reisneres mudinājums zirgam "iesist kārtīgi", lai tas klausītu, tāpat arī tika novērots, kā trenere ar dūri iesit zirgam pa sāniem. 

Jau vēstīts, ka Šleu bija kopvērtējuma līdere pēc divām no piecām disciplīnām - peldēšanas un paukošanas - kad viņai jāšanā tika izlozēts zirgs vārdā "Svētais puika" ("Saint Boy"). Viena no modernās pieccīņas īpatnībām ir tāda, ka sportistiem vajag izlozēt zirgu, ar kuru piedalīties disciplīnā, tāpēc ļoti svarīgi ir ātri ar viņiem saprasties.

"Svētais puika" laikam nejuta saikni ar Šleu, neizrādot īpašu interesi par lēkšanu pāri šķēršļiem un vēlāk virzoties tālāk.

Ar katru nākamo zirga atteikumu vācietes izmisums auga, līdz beidzot viņa "eksplodēja" ar asarām un kliedzieniem, kas skanēja tukšajā stadionā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu