Kenijs kļūst par Lielbritānijas visu laiku titulētāko olimpieti (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas treka riteņbraucējs Džeisons Kenijs svētdien uzvarēja Tokijas olimpisko spēļu keirina sacensībās.

33 gadus vecais Kenijs kļuva par septiņkārtēju olimpisko čempionu un Lielbritānijas visu laiku titulētāko olimpieti. Iepriekš viņš šo godu dalīja ar citu treka riteņbraucēju Krisu Hoju.

Finālā Kenijs pēc sešiem apļiem tuvāko sekotāju 2016.gada olimpisko spēļu čempionu Mohdu Azizulhasni Avangu no Malaizijas apsteidza par 0,763 sekundēm, bet vēl sekundes simtdaļu zaudēja Harijs Lavreisens.

Kenijam kopumā ir deviņas olimpisko spēļu medaļas. Tokijā viņš izcīnīja arī sudrabu komandu sprintā.

Tikmēr omniumā sievietēm uzvaru svinēja amerikāniete Dženifera Valente, kura finālbraucienu sāka ar 110 punktiem un veica ātru uzbrukumu, tiekot pie pirmajiem sprinta punktiem. Noslēgumā viņai bija 124 punkti.

Sudraba medaļu ar 110 punktiem izcīnīja japāniete Jumi Kajihara, bet bronzu ar 108 punktiem guva nīderlandiete Kirstena Vilda.

Londonas un Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Lora Kenija no Lielbritānijas skrečā piedzīvoja kritienu un nespēja pēc tam atgūt zaudēto. Džeisona Kenija sieva Lora bija līdere aptuveni sešus apļus pirms šo sacensību beigām, tomēr viņai neizdevās kļūt par seškārtēju olimpisko čempioni.

Savukārt sievietēm sprintā uzvarēja 27 gadus vecā kanādiete Kelsija Mičela, kura treka riteņbraukšanai pievērsās tikai pirms četriem gadiem. Finālcīņā viņa par 0,061 un 0,064 sekundēm pārspēja ukrainieti Oļenu Starikovu.

Bronzas duelī uzvarēja Honkongas riteņbraucēja Vaisi Lī, kura bija 0,964 un 0,233 sekundes ātrāka par vācieti Emmu Hinci.

Iepriekš no kanādiešu sportistiem treka riteņbraukšanā zeltu bija izcīnījusi tikai Lorianna Menzere, kura triumfēja 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu sprintā.

Tokijas olimpisko spēļu šosejas, BMX un treka riteņbraukšanas sacensībās dominēja Lielbritānijas un Nīderlandes sportisti, kuri izcīnīja attiecīgi sešas un piecas zelta medaļas. Liela daļa no tām tika izcīnīta sacensībām bagātajā treka riteņbraukšanā.

Tokijas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu