Daugavpilī par 547 837 eiro būvēs bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas un kompostēšanas laukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Caroline Attwood/Unsplash

Par 547 837 eiro Daugavpils pašvaldībā būvēs bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas un kompostēšanas laukumu, informē pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtu un kompostēšanas laukuma izveide Daugavpils pilsētā" īstenošanas rezultātā Daugavpilī, Liginišķu mikrorajonā, tiks izveidots bioloģiski noārdāmo atkritumu kompostēšanas laukums ar pārstrādes neto jaudu 1900 tonnas gadā. Laukumā tiks pārstrādāti dalīti savāktie bioloģiskie zaļie dārzu, parku atkritumi, tai skaitā zāle, lapas un citi zaļie dārzu un parku atkritumi, kas radīti pilsētas administratīvajā teritorijā.

Daugavpils fiziskas un juridiskas personas varēs izmantot izbūvētā bioloģisko zaļo dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukuma sniegtās iespējas, nododot atkritumus pārstrādei. Tādējādi iedzīvotājiem tiks paplašinātas iespējas videi draudzīgā veidā atbrīvoties no to privātmājās vai mazdārziņos radītajiem bioloģiskajiem zaļajiem atkritumiem, norāda pašvaldībā.

Projekta īstenošanas papildu ieguvums ir resursu racionāla izmantošana, kas tiks panākta, no bioloģiski noārdāmo atkritumu plūsmas saražojot gala produktu, kas izmantojams kā organiskais mēslojums, melnzemes vai citu minerālo resursu pilsētas apzaļumošanas darbu veikšanai.

Projekta kopējie attiecināmie izdevumi ir 547 837 eiro. 22,82% no tiem jeb 125 000 eiro sedz Kohēzijas fonds. Daugavpils pašvaldības finansējums paredzēts 77,18% apmērā jeb 422 837 eiro. Šos līdzekļus aizdevuma veidā pašvaldībai piešķir Valsts kase.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu