VIDEO "Nekad neiedomājos, ka būs jāsaka ardievas..." Lionels Mesi nespēj valdīt emocijas, atvadoties no FC "Barcelona" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: EPA/Scanpix

Savā atvadu preses konferencē svētdien, 8. augustā, emocijas valdīt nespēja argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi, kurš FC "Barcelona" sistēmā pavadīja 21 gadu.

Aizvadītajā nedēļā kļuva zināms, ka FC "Barcelona" leģenda Lionels Mesi nevarēs turpināt sadarbību ar Katalonijas futbola gigantu. Lai gan Mesi un "Barcelona" sadarbību vēlējās turpināt, Spānijas augstākās futbola līgas (La Liga) finansiālie noteikumi liedza abām pusēm noslēgt jaunu līgumu.

Svētdien Mesi ar emocionālu uzrunu oficiāli atvadījās no savas profesionālās karjeras vienīgā kluba. Jau pirms uzrunas argentīnietis nevaldīja asaras.

"Šogad es un mana ģimene bijām pārliecināti, ka paliksim mājās. Mēs to vēlējāmies, bet ar vislielāko nožēlu jāatzīst, ka šodien esmu šeit, lai atvadītos, pēc tam, kad šeit pavadīju daudzus gadus. Man bija tikai 13, kad šeit ierados," sacīja Mesi.

34 gadus vecais argentīnietis savas karjeras laikā līdz šim pārstāvējis tikai "Barcelona" krāsas.

"Pēc 21 gada es dodos prom ar saviem trim katalāņu-argentīniešu bērniem. Es šim klubam atdevu visu no pirmās dienas, kad šeit ierados, līdz pat pēdējai. Nekad neiedomājos, ka būs jāsaka ardievas," sacīja Mesi.

Kā reālākais kandidāts uz argentīnieša pakalpojumiem nākamsezon ārzemju medijos tiek minēts Francijas superklubs Parīzes "Saint-Germain". Arī pats Mesi norādīja, ka karjeras turpinājums PSG ir iespējams: "Šobrīd man nav līguma ar nevienu klubu. Protams, kad parādījās ziņas, ka dodos prom, saņēmu daudzus telefonu zvanus no citām komandām. Šobrīd nekas vēl nav apstiprināts, bet mēs [ar PSG] runājam, jā."

Preses konference noslēdzās ar klātesošo aplausiem stāvot kājās un Mesi asarām...

Mesi "Barcelona" lielo komandu pārstāvēja kopš 2004. gada un 520 mačos Katalonijas kluba rindās izcēlās ar 474 vārtu guvumiem.

Argentīnietis karjeras laikā sešas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam. Viņš "Barcelona" komandai palīdzējis desmit reizes uzvarēt Spānijas čempionātā un iegūt četras UEFA Čempionu līgas trofejas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu