Ostapenko Monreālas turnīrs beidzies jau pēc pirmā mača (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā pirmdien divos setos piekāpās čehietei Kateržinai Sinjakovai.

WTA rangā 32.vietu ieņemošā Ostapenko zaudēja Sinjakovai (WTA 55.) ar 1-6, 3-6.

Pirmajā setā, kurā Latvijas tenisiste servēs pieļāva sešas dubultkļūdas, Ostapenko nesanāca savas serves geimi. Viņa zaudēja visos trīs - otrajā un sestajā geimā - ar pirmo breikbumbu, ceturtajā, kas ar 16 izspēlēm kļuva par garāko setā, - ar otro breikbumbu.

Sinjakova uzvarēja visos pirmā seta geimos, atskaitot trešo, kurā Latvijas tenisiste ieguva trīs breikbumbas pēc kārtas, izmantodama trešo.

Otrajā setā pirmo savas serves geimu Ostapenko uzvarēja, taču gan trešajā, gan ceturtajā geimā Latvijas pirmā rakete pasniedza pa divām breikbumbām, čehietei abas reizes punktu gūstot ar otro - 4-1.

Sestajā geimā Ostapenko ar uzbrūkošu tenisu panāca divas pēc kārtas breikbumbas, no kurām otrās izspēlē Sinjakova bumbiņu pāri tīklam dabūt nespēja - 2-4.

Tomēr tad Latvijas tenisiste zaudēja jau trešo savas serves geimu, dodot pretiniecei divas breikbumbas. Sinjakovai pietika ar vienu - 5-2.

Turpinot uzvarēt servi uzņemošajām tenisistēm, Ostapenko ar pirmo breikbumbu panāca 3-5, ar sitienu no ērtās puses raidot bumbu pa diagonāli un noķerot pretinieci pretkustībā.

Tomēr, lai uzvarētu spēlē, bija jāsāk uzvarēt, arī pašai servējot. Tas neizdevās, pretiniecei izmantojot pirmo mačbumbu, kad Latvijas tenisiste bumbiņu raidīja tīklā - 6-3.

Mača laikā Ostapenko pieļāva sešas dubultkļūdas, kamēr čehiete - divas.

Čehiete bija labāka visos statistikas rādītājos, realizējot septiņas no desmit breikbumbām, kamēr Ostapenko punktā pārvērta trīs no astoņām iespējām.

Visā mačā čehiete uzvarēja 65, bet Ostapenko - 44 izspēlēs.

Otrajā kārtā Sinjakova tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 9.), kura izsēta ar piekto numuru un no pirmās kārtas sacensībām bija brīva.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 22 no 36 spēlēm, kamēr Sinjakova bijusi pārāka 18 no 31 mača.

Abas tenisistes aizpērn tikās Pekinas "Premier" turnīra otrajā kārtā, kur pārliecinošu uzvaru svinēja Čehijas sportiste - 6-2, 6-1.

Ostapenko un Sinjakovai šis ir pirmais turnīrs pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs. Latvijas tenisistei olimpiskais turnīrs noslēdzās pēc pirmajiem mačiem vienspēlēs un dubultspēlēs, kamēr Sinjakova kopā ar Barboru Krejčīkovu izcīnīja zelta medaļu dubultspēļu sacensībās.

Pirms došanās uz Tokiju abas sportistes aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīra trešajai kārtai. Savukārt pirms Vimbldonas turnīra Ostapenko uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, bet Sinjakova jūnijā aizcīnījās līdz Bādhomburgas "WTA 250" sacensību finālam.

Latvijas tenisiste "Rogers Cup", kas pārmaiņus notiek Monreālā un Toronto, spēlēja piekto reizi karjerā. Pirmajās trīs reizēs viņa zaudēja pirmajā cīņā, bet aizpērn aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Ostapenko karjerā vienspēlē ir izcīnījusi četrus titulus, kamēr Sinjakova - divus.

Latvijas tenisiste pieteikusies arī dubultspēļu turnīram, ko aizvadīs kopā ar Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku, kurai pirms Jāņiem tika atcelta pagaidu diskvalifikācija par aizliegtu vielu lietošanu.

Viņu pirmās pretinieces būs Āzijas duets - japāniete Eri Hozumi un ķīniete Šuai Džana.

Sacensību pirmajā kārtā spēlēs arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 64.), kura tiksies ar pasaules ranga 24.raketi amerikānieti Koriju Gofu, kura šajā turnīrā saņēmusi 15.numuru.

Turnīrs Monreālā norisināsies uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu