Vairāk nekā 100 cilvēki Rīgā piedalās akcijā, godinot Baltkrievijas politieslodzītos (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cumberland/Shutterstock.com

Pirmdienas vakarā vairāk nekā 100 cilvēki Rīgā piedalījās akcijā, godinot politieslodzītos un protestu laikā Baltkrievijā cietušos, novēroja aģentūra LETA.

Pieminot Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu gadadienu, akcija sākās Esplanādē pie objekta "Pārmaiņu laukums". Vairums akcijas dalībnieku bija ietinušies Baltkrievijas baltsarkanbaltajos karogos. Atsevišķiem akcijas dalībniekiem bija plakāti "Free Belarus" un "9.08.2020 Baltkrievijas tauta izdarīja savu izvēli".

Akcijas dalībnieki skandēja saukļus "Lukašenko, vācies prom" un "Brīvību Baltkrievijai". Atsevišķiem akcijas dalībniekiem rokās bija bojā gājušo Baltkrievijas režīma pretinieku fotogrāfijas.

Akcijas dalībnieki devās gājienā no Esplanādes līdz Brīvības piemineklim, nesot liela formāta Baltkrievijas baltsarkanbalto karogu.

Pie Brīvības pieminekļa tika parakstīta atbalsta vēstule Baltkrievijas politieslodzītajiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 9.augustā Baltkrievija notika prezidenta vēlēšanas, par kuru uzvarētāju tika pasludināts valsts autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, kurš ir pie varas jau kopš 1994.gada. Opozīcija uzskata, ka vēlēšanas bija viltotas un tajās visvairāk balsu ieguvusi opozīcijas kandidāte Svjatlana Cihanouska, kas tagad dzīvo trimdā Viļņā.

Reaģējot uz vēlēšanu viltošanu un plašajām represijām, Eiropas Savienība, ASV un citas Rietumvalstis noteikušas sankcijas pret Baltkrieviju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu