Pētījums: Vakcinētiem Covid-19 pārslimojušajiem ir zemāks risks inficēties atkārtoti (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīna. Ilustratīvs attēls.
Vakcīna. Ilustratīvs attēls. Foto: PUNIT PARANJPE/Postimees

Tiem Covid-19 pārslimojušajiem cilvēkiem, kuri pēc inficēšanās ir saņēmuši vakcīnu pret Covid-19, ir zemāks risks atkārtoti inficēties salīdzinājumā ar tiem pārslimojušajiem, kuri pēc izslimošanas nav vakcinējušies, secināts ASV veiktā pētījumā, kas publicēts ASV Slimību profilakses un kontroles centra (CDC) iknedēļas atskaitē.

Lai nonāktu pie šāda secinājuma, pētnieki Kentuki štatā salīdzināja divas iedzīvotāju grupas - tos, kuri saslima pagājušajā gadā un kopš tā laika ir vakcinējušies, un tos, kuri saslima minētajā laika periodā, bet nevakcinējās. Tādējādi secināts, ka nevakcinētajiem bija divas reizes lielāka iespēja inficēties nekā vakcinētajiem.

Pētnieki skaidro, ka šis atklājums saskan ar CDC iepriekš pausto ieteikumu vakcinēties neatkarīgi no tā, vai iepriekš ir izslimots Covid-19.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsver, ka šis pētījums ar reālās dzīves datiem pierāda, ka pārslimojušiem un pēc tam vakcinētiem atkārtotas inficēšanās ar SARS-CoV-2 risks ir zemāks nekā tikai pārslimojušajiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu