Vakcinētie kruīza kuģa pasažieri neizpratnē par prasību aizpildīt "Covidpass" anketu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Tūristi Rīgas pasažieru ostā ir sašutuši par prasību aizpildīt robežšķērsotājiem obligātās "Covidpass" veidlapas – izskan jautājumi, vai šis dokuments līdz ar vakcinācijas sertifikātu ieviešanu tagad nav kļuvis lieks, vēsta TV3 Ziņas.

Rīgas Pasažieru ostā skaidro, ka vairākas reizes saņemti zvani un e-pasti gan no kuģa operatoriem, gan no paša kuģa vadības ar jautājumiem un neizpratni par Latvijas prasību aizpildīt "Covidpass" papildus jau esošajiem Eiropas Savienības (ES) noteiktajiem dokumentiem. Uz šā kuģa, kas šorīt ienāca Rīgas ostā, ir vairāk nekā 500 pasažieru, lielākā daļa – vācu pensionāru. Turklāt visi ir vakcinēti pret Covid-19.

"Lielākā daļa pasažieru nerunā angliski, viņiem ir apliecinājums, ka viņi ir vakcinēti, jo uz kuģa nelaižam nevienu, kas nebūtu vakcinēts," teica kruīza kuģu apkalpošanas speciāliste Klauss Gruška.

Ostas robežsardze pēc savas iniciatīvas ir nākusi pretī un atļāvusi "Covidpass" pildīt tikai tiem, kuri nokāps krastā.

"Viņi dodas ekskursijās ar organizētiem autobusiem, iekāpšana tikai caur aizmuguri, nav kontakta ar šoferi, ap 50 cilvēku dosies uz Vecrīgu ar kājām, riteņiem," stāsta Rīgas Pasažieru ostas tehniskais direktors Arnis Šmuksts.

Video: TV3 Ziņas sižets 

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu