Dončičs un "Mavericks" oficiāli parakstījuši vienu no apjomīgākajiem līgumiem NBA vēsturē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Slovēņu basketbola superzvaigzne Luka Dončičs parakstījis iespaidīgu jaunu piecu gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks", vēsta klubs.

Līgums tiks parakstīts otrdien Ļubļanā, kur ieradusies plaša delegācija no "Mavericks" komandas.

Šobrīd ar Dončiču līgums ir spēkā uz vēl vienu sezonu, bet abas puses panākušas kopsaucēju, lai pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 207 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

2018.gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru.

Dončiča līgums ir šobrīd sestais apjomīgākais līgums NBA vēsturē. Jāatzīmē, ka pārējie spēlētāji, kuri savu karjeru laikā parakstījuši naudas izteiksmē apjomīgākus līgumus, to izdarīja vēlāk nekā Dončičs. 22 gadus vecais slovēņu basketbolists iespaidīgo līguma pagarinājumu parakstīja vien pēc sava debitanta līguma. Šādās situācijās spēlētāju līgumos atrunātās summas pārsvarā ir mazākas nekā vēlākos karjeras gados.

22 gadus vecais Dončičs NBA aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā regulārajā čempionātā vidēji mačā guvis 25,7 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas un atdevis 7,7 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīra 13 mačos viņš bijis vēl produktīvāks - caurmēra 33,5 punkti, 8,8 bumbas zem groziem un 9,5 rezultatīvas piespēles.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu