Singapūrā dzimis, iespējams, mazākais bērns pasaulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimene slimnīcā.
Ģimene slimnīcā. Foto: National University Health System - NUHS/Facebook

Pēc 13 mēnešu internsīvās aprūpes no Singapūras slimnīcas izrakstīts bērns, kurš, iespējams, bijis mazākais piedzimstot, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kveka Ju Jiana piedzimusi tikai 212 gramu smaga - ābola svarā - un bijusi 24 centimetru gara.

Viņa piedzima grūtniecības 25 nedēļā, kas ir tālu no vidējā - 40 nedēļām.

Iepriekšējā "rekordiste" dzimusi 2018. gadā un svērusi 245 gramus, liecina reģistra informācija.

Ju Jianu māte dzemdējusi četras nedēļas agrāk kā paredzēts, jo viņai tikusi konstatēta preeklampsija, kas izraisa pārāk augstu asinsspiedienu un vēlāk varēja būt nāvējoši bīstama gan mātei, gan bērnam.

Šobrīd mazulis ir apvēlies un sver 6,3 kilogramus.

Viņai piedzimstot konstatētas dažādas veselības problēmas, bet meitenīte parādījusi savu neatlaidību un iedvesmojusi slimnīcas personālu ar savu gribasspēku, kas viņu par neparastu bērnu šajā pandēmijas laikā, minēts Singapūras slimnīcas paziņojumā.

13 mēnešus bērnam esot slimnīcā, viņa tikusi pieslēgta pie dažādām iekārtām, lai nodrošinātu dzīvībai svarīgos procesus. Šobrīd meitenīte ir gana spēcīga, lai dotos mājās.

Viņai gan ir hroniska plaušu slimība un elpošanai ir nepieciešams atbalsts, tomēr ārsti prognozē, ka ar laiku kļūs labāk.

Viņas mamma norāda, ka niecīgais mazuļa svars bijis šokējošs, jo viņas pirmais bērns, kas jau ir četrus gadus vecs, dzimis laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu