Graudiņa/Kravčenoka Eiropas čempionāta pirmajā mačā izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien, 11. augustā, ar uzvaru sāka Vīnē notiekošo Eiropas čempionātu.

Ar ceturto numuru izliktās Latvijas pludmales volejbolistes D grupas pirmajā cīņā uzvarēja ar 2:0 (21:17, 21:17).

Pirmajā setā latvietes savām pretiniecēm ne reizi neļāva izvirzīties vadībā, bet otrajā setā tikai tā viducī francūzietes vairākas reizes panāca viena punkta pārsvaru.

Latvietes ar uzbrukumu guva 29 punktus, kamēr pretinieces - 23 punktus. Latvijas duetam bija trīs bloki, pretiniecēm - divi, abas komandas pa reizei ieservēja neatvairāmi servi, bet kļūdu nedaudz vairāk bija latvietēm (8:7).

Līdz ar šo uzvaru Latvijas duets jau nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

Cīņā par uzvaru grupā un iekļūšanu uzreiz izslēgšanas maču otrajā kārtā Tokijas olimpiskajās spēlēs ceturto vietu izcīnījušās latvietes trešdien tiksies ar labi pazīstamo Polijas duetu Kinga Vojtasika/Kataržina Kocjoleka.

Līdzšinējās piecās spēlēs četrreiz uzvarējusi Graudiņa un Kravčenoka, tai skaitā divreiz 2019.gada Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā, kur latvietes kļuva par Eiropas čempionēm, finālā apspēlējot tieši Polijas duetu.

Polietes, kuras sacensībās izliktas ar 13.numuru, pirmajā cīņā trešdien ar 2-0 (21:19, 24:22) pieveica Spānijas pāri Marija Karro/Paula Sorija, kuras izliktas ar 20.numuru.

Eiropas čempionātā startē arī abi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolistu dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri kā pirmie palika aiz Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas strīpas, turnīrā izlikti ar 14.numuru. Pirmā spēle Eiropas čempionātā viņiem gaidāma ceturtdien, plkst.10, ar Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru. Otrā C grupas spēlē tiksies Polijas duets Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks un ukraiņi Vladislavs Jemeļjaņčiks/Sergijs Popovs, kuru izsēti attiecīgi ar 3. un 30.numuru.

Savukārt Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātā ielozēti B grupā, kur, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, būs jāspēkojas ar Šveices duetu Marko Kratigers/Floarians Brēers (15.). Otrā grupas spēlē tiksies čehi Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners, kuri izlikti ar 2.numuru, un Austrijas pāris Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts (31.). Pļaviņam/Točam, kuri turnīrā izlikti ar 18.numuru, pirmā spēle čempionātā būs ceturtdien, plkst.13 pēc Latvijas laika.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no 11. līdz 15.augustam, un tas būs pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu