Krievijas izmeklēšanas komiteja izvirzījusi Navaļnijam jaunu apsūdzību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto.ru/shutterstock.com

Krievijas izmeklēšanas komiteja izvirzījusi Kremļa kritiķim Aleksejam Navaļnijam jaunu apsūdzību, kas, kā bažījas viņa atbalstītāji, var pagarināt Navaļnija ieslodzījuma laiku.

Izmeklēšanas komiteja, kas izmeklē nopietnus noziegumus, paziņoja, ka apsūdzējusi Navaļniju par bezpeļņas organizācijas radīšanu, kas pārkāpj pilsoņu tiesības.

Izmeklētāji paziņojuši, ka Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) iedrošina pilsoņus rīkoties pretlikumīgi un Navaļnijs aicinājis krievus piedalīties nesankcionētos protestos, lai gan zinājis par to nelikumīgo dabu.

Tuvojoties Krievijas parlamenta vēlēšanām septembrī, varasiestādes pastiprinājušas spiedienu pret organizācijām un aktīvistiem, kas saistīti ar Navaļniju.

Jūnijā Maskavas tiesa atzina par ekstrēmistiskām organizācijām un aizliedza ar Navaļniju saistītās organizācijas - Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), Pilsoņu tiesību aizsardzības fondu (FZPG) un sabiedrisko kustību "Navaļnija štābi". Organizācijas tika apsūdzētas sacelšanās plānošanā ar Rietumu atbalstu.

Navaļnijs februārī tika notiesāts par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

Pret Navaļniju bijušas vērstas arī vairākas citas izmeklēšanas, kuras viņš uzskata par politiski motivētām.

Navaļnijs maijā paziņoja, ka izmeklētāji viņam pavēstījuši par trim jaunām kriminālizmeklēšanām, kas pret viņu uzsāktas.

Krievijas izmeklēšanas komiteja šonedēļ izvirzīja kriminālapsūdzības arī diviem Navaļnija līdzgaitniekiem Leonīdam Volkovam un Ivanam Ždanovas, jo viņi palīdzējuši finansēt organizācijas, ko Krievijas varasiestādes atzinušas par ekstrēmistiskām. Ja tiesa atzīs viņus par vainīgiem šajās apsūdzībās, maksimālais sods, ko var piespriest, ir astoņi gadi cietumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu