VIDEO ⟩ Lietuvas lielākajā migrantu nometnē otrdien izcēlušies nemieri; nojaukts žogs un vairāki aizbēgušie (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 15min.lt/Ekrānuzņēmums no video

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā, Rūdniku poligonā, kurā atrodas migrantu nometne, izcēlās nekārtības, kurā migranti protestēja par neatbilstošiem dzīves apstākļiem nometnē. Migranti nojauca nometnes žogu, kā arī sabojāja pārtikas pakas un meta tās virsū nometnes apsargiem, ziņo medijs "15min.lt". 

Migranti otrdien sociālajos tīklos publicēja video par nemieriem nometnē un translēja tos tiešraidē. Savos komentāros migranti, kas bija video autori, aicināja citus izplatīt šos videoklipus, lai pievērstu uzmanību no Eiropas Savienības un palīdzības organizācijām.

Video: Migrantu nekārtības otrdien Rūdniku poligonā, Lietuvā (vakarā)

Migranti sociālajos tīklos pauda neapmierinātību par nometnes apstākļiem - slikto pārtiku, mājokļa stāvokli, un, viņuprāt, pats galvenais - aizliegumu atstāt nometnes teritoriju. Pēc migrantu domām, šis aizliegums liek viņiem "justies kā noziedzniekiem, nevis cilvēkiem, kuri aizbēguši no kara".

Tiesa, videoklipi saņēma ne tikai atbalsta vārdus un aicinājumus nepadoties, bet arī daudz kritikas, ziņo "15min.lt".

Daži sociālo tīklu lietotāji rakstīja, ka šāda pieeja protestēt un necieņa pret kārtību ir apkaunojums migrantiem. Rūdniku poligons šobrīd ir lielākais migrantu izmitināšanas centrs Lietuvā, kur mitinās aptuveni 800 cilvēku. Visi nometnes iemītnieki ir vīrieši.

Video: Migrantu nekārtības otrdien Rūdniku poligonā, Lietuvā (pa dienu)

Iekšlietu ministre Agne Bilotaite medijam ziņo, ka no nometnes otrdien bija aizbēguši aptuveni 20 migrantu, taču, pēc viņas teiktā, visi šobrīd atgriežas atpakaļ nometnē. Trešdienas rītā likumsargi ziņoja, ka situācija poligonā strauji stabilizējās un vairāki aizbēgušie migranti ir aizturēti.

Medijs "15min.lt" kopā ar likumsargiem un suņiem devās uz mežu pie Rūdnieku poligona, meklēt migrantus, kas ir iemūžināts videomateriālā.

Video: Kā notika migrantu aizturēšanas operācija

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu