Graudiņa/Kravčenoka uzvar Eiropas čempionāta apakšgrupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Daniel Leal-Olivas

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Vīnē trešdien cīņā par uzvaru grupā pārspēja Polijas duetu Kingu Vojtasiku/Kataržinu Kocjoleku.

Ar ceturto numuru izliktās Latvijas pludmales volejbolistes D grupas otrajā mačā uzvarēja ar 2:0 (21:18, 21:16).

Ar punktu uzbrukumā spēli sāka Kravčenoka, bet pēc Kravčenokas darbības aizsardzībā un uzbrukuma, kā arī Graudiņas bloka polietes bija spiestas pieprasīt pārtraukumu, jo rezultāts bija 7:3 Latvijas dueta labā. Tomēr pēc brīža rezultāts bija arī 8:3.

Polietes pietuvojās līdz 11:12, taču pēc Graudiņas uzbrukuma un diviem blokiem pret Kocjoleku pārsvars atkal bija komfortabls - 15:11.

Pēc Vojtasikas netveramas serves, kas sanāca ar tīkla skaršanu, rezultāts bija tikai 19:18 latviešu labā. Tomēr pēc Vojtasikas uzbrukuma autā setbumbas izspēlē setu ar 21:18 uzvarēja Latvijas duets.

Otrā seta sākumā pēc Kocjolekas uzbrukuma uz Graudiņas sitiena autā pēc pašas neprecīzi uzņemtas serves polietes pirmoreiz izvirzījās vadībā ar 3:1, taču pēc Latvijas pāra bloķētājas uzbrukumiem, netveramas serves un bloka tika gūti četri punkti pēc kārtas, vadībā nokļūstot pirmā seta uzvarētājām - 5:3.

Pēc labas Kravčenokas serves Graudiņai atlika vien iesist smiltīs pāri tīklam lidojošo bumbu - 7:4. Divu - triju punktu pārsvars līdz pieciem tika palielināts seta vidū pēc Graudiņas bloka pret Kocjoleku - 15:10.

Otro mačbumbu ar sitienu līnijā izmantoja Graudiņa - 21:16.

Ar šo uzvaru Latvijas duets jau nodrošinājis vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Grupas pirmajā mačā Latvijas pāris ar 2:0 (21:17, 21:17) pieveica Lezānu Plasetu/Aleksiju Rišāru no Francijas, kuras turnīrā izliktas ar 29.numuru.

Līdzšinējās piecās spēlēs pirms trešdienas cīņas četrreiz uzvarējusi bija Graudiņa un Kravčenoka, tai skaitā divreiz 2019.gada Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā, kur latvietes kļuva par Eiropas čempionēm, finālā apspēlējot tieši Polijas duetu.

Polietes, kuras sacensībās izliktas ar 13.numuru, pirmajā cīņā trešdien ar 2-0 (21:19, 24:22) pieveica Spānijas pāri Marija Karro/Paula Sorija, kuras izliktas ar 20.numuru.

Eiropas čempionātā startēs arī abi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolistu dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri kā pirmie palika aiz Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas strīpas, turnīrā izlikti ar 14.numuru. Pirmā spēle Eiropas čempionātā viņiem gaidāma ceturtdien, plkst.10, ar Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru. Otrā C grupas spēlē tiksies Polijas duets Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks un ukraiņi Vladislavs Jemeļjaņčiks/Sergijs Popovs, kuru izsēti attiecīgi ar 3. un 30.numuru.

Savukārt Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātā ielozēti B grupā, kur, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, būs jāspēkojas ar Šveices duetu Marko Kratigers/Floarians Brēers (15.). Otrā grupas spēlē tiksies čehi Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners, kuri izlikti ar 2.numuru, un Austrijas pāris Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts (31.). Pļaviņam/Točam, kuri turnīrā izlikti ar 18.numuru, pirmā spēle čempionātā būs ceturtdien.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no 11. līdz 15.augustam, un tas būs pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu