Ministre: Situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek kontrolēta (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministre Marija Golubeva
Iekšlietu ministre Marija Golubeva Foto: Zane Bitere/LETA

Situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kuru nelegāli mēģina šķērsot migranti, tiek kontrolēta, trešdien medijiem teica iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Liela daļa no tām personām, kas robežu nelikumīgi šķērsoja vēl pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas, pieprasīja patvērumu un nogādātas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos. LETA jau ziņoja, ka šajā centrā patlaban izmitinātas 384 personas, tostarp 105 bērni.

Savukārt tās personas, kas nav pieprasījušas patvērumu, ievietotas aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centros Daugavpilī un Muceniekos.

Daugavpils centrā patlaban vēl ir brīvas vietas, taču nevar prognozēt, cik ātri tiks aizpildītas atlikušās vietas, tāpēc Iekšlietu ministrija sadarbībā ar armiju meklē rezerves risinājumus robežpārkāpēju izmitināšanai.

"Mums pašlaik šī situācija tiek kontrolēta," norādīja ministre.

Otrdien par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 77 personas. Savukārt naktī uz trešdienu, kad stājās spēkā rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, robežsardze novērsusi 56 personu mēģinājumus nokļūt Latvijā.

Kopumā laikā no 6.augusta līdz 10.augustam par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 295 personas. Kopumā šogad par šīs robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 355 personas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu