VIDEO ⟩ Latvijas robežsargi aizvadītajā naktī uzgājuši lielu nelegālo migrantu grupu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kopš 11. augusta pusnakts Baltkrievijas pierobežā ir spēkā ārkārtējā situācija, un pirmā aizvadītā nakts jaunajā režīmā robežsargiem bija saspringta, jo Latvijā centušies iekļūt 77 nelegālie migranti, ziņo "TV3 Ziņas".

Plkst. 3.00 naktī Robežnieku Robežapsardzības nodaļas dežūrdaļā nu jau kārtējo reizi nostrādājis kustības sensors uz Baltkrievijas-Latvijas robežjoslas. Kamerās redzama nelegālo migrantu grupa, kas jau šķērsojusi Latvijas robežu. Robežsargi kopā ar kinologiem un atbalsta patruļām dodas uz fiksēto vietu.

Izskaitļojot iespējamos nelegāļu ceļus, tālumā tiek pamanītas lukturīšu gaismas. Jau pēc brīža pāri uzartam labības laukam no tumsas iznāk nelegāļu grupa.

"Situācija ir krasi mainījusies. Šo trīs diennakšu laikā mums vidēji pa 50 nelegālo imigrantu, Irākas pilsoņi pārsvarā, sievietes, bērni līdz pat zīdaiņa vecumam. Prognozēt, paredzēt bija grūti, un paredzēt, es domāju, vispār nav iespējami," pauž pulkvežleitnants, Robežnieku robežapsardzības nodaļas priekšnieks Ilmārs Aišpurs.

Plašāk par notikušo skaties "TV3 Ziņas" sižetā:

 
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu