Mesi nāk klajā ar pirmajiem komentāriem par mirkli, kad uzzināja par FC "Barcelona" pamešanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: SIPA/Scanpix

Argentīnas futbola superzvaigzne Lionels Mesi sarunā ar BBC pastāstīja par pirmo mirkli, kad kopā ar ģimeni uzzināja par došanos prom no FC "Barcelona".

Aizvadītajā nedēļā kļuva zināms, ka finansiālu apsvērumu dēļ karjeru FC "Barcelona" rindās nevarēs turpināt kluba ikona Lionels Mesi.

Argentīnietis Barselonas kluba sistēmā bija kopš 13 gadu vecuma, bet aizvadītās nedēļas nogalē viņam emocionālā uzrunā savas karjeras vienīgajam profesionālajam klubam nācās teikt ardievas.

Mesi jau oficiāli ir parakstījis līgumu ar Francijas futbola gigantu Parīzes "Saint-Germain". Futbolists sarunā ar BBC atklāja, ka smagākais atvadu procesā no "Barcelona" esot bijusi fakta pasniegšana bērniem.

"Mans tēvs kopā ar Laportu ["Barcelona" prezidents] kopā pavadīja visu dienu. Kad viņš atgriezās mājās uzzināju, ka sarunai nav bijuši pozitīvi rezultāti. Tajā brīdi jutos ļoti depresīvi. Tad man par to [pārcelšanos uz citu klubu] bija jāpasaka sievai Anotellai. Mēs sākām raudāt, bet tad mums to kaut kā vajadzēja pateikt arī bērniem," sacīja Mesi.

Jau pagājušajā sezonā izskanēja runas par Mesi aiziešanu no "Barcelona", bet viņš lēma par labu palikšanai Katalonijā, norādot, ka šādu lēmumu pieņēmis ģimenes dēļ. Tagad Mesi atzina, ka aizvadītā gada decembrī bērniem jau bija apsolījis, ka viņiem uz citu vietu nebūšot jāpārvācas.

"Mums bija jāatrod pareizo veidu, kā to pateikt bērniem, jo decembrī viņiem sacījām, ka paliksim Barselonā. Mēs zinājām, cik smagi tas būs, it sevišķi Tjago [vecākais dēls]. Bet es zinu, ka viņš ir tāds pats kā es, jo arī viņš pārdzīvo iekšienē bez tā izrādīšanas. Bet viņš spēj pielāgoties un tā viņam būs laba pieredze. Visa ģimene būs laimīga un mēs šajā klubā labi pavadīsim laiku," sacīja argentīnietis. 

Mesi karjeras laikā sešas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam. Viņš "Barcelona" komandai palīdzējis desmit reizes uzvarēt Spānijas čempionātā un iegūt četras UEFA Čempionu līgas trofejas.

Mesi papildinās PSG zvaigžņu plejādi, kurā jau ir 22 gadus vecais Kiljans Mbapē, kuru nereti dēvē par Mesi pēcteci pasaules labākā futbolista lomā, Mesi bijušais komandas biedrs Neimars, Anhels di Marija, kā arī komandas jaunieguvumi Serhio Ramoss un vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Parīzes klubs trenera Maurisio Početino, kurš tāpat kā Mesi karjeru sāka Argentīnā Rosariu "Newell's Old Boys" komandā, vadībā pagājušo sezonu Francijas augstākajā futbola līgā pabeidza otrajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu