NVD sniedz atbildi, vai tiešām tiks rīkota vakcinācija pret Covid-19 arī sabiedriskajā transportā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sabiedriskais transports. Ilustratīvs foto.
Sabiedriskais transports. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsaucoties uz izskanējušo informāciju par vakcināciju pret Covid-19 sabiedriskajā transportā, Nacionālā veselības dienesta (NVD) vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva portālam "Apollo.lv" pavēstīja, ka vakcinācija pret Covid-19 netiks veikta sabiedriskajā transportā, taču tiks izmantoti vakcinācijai paredzēti autobusi.

NVD vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva portālam "Apollo.lv" pavēstīja, ka iecere ir no septembra vidus ieviest speciāli aprīkotus vakcinācijas autobusus, nevis vakcinēs cilvēkus sabiedriskajā transportā.

Vakcinācija tiktu nodrošināta sabiedriskā transporta līdzekļos – autobusos. Līdz šim ir aptaujātas 58 Rīgas apkaimes, no kurām 39 apkaimēs 54 pieturvietās paredzēta izbraukuma vakcinācija.

Šo aktivitāti plānots īstenot šajās apkaimēs: Bišumuiža, Čiekurkalns, Bieriņi, Imanta, Zolitūde, Mežaparks, Teika, Ziepniekkalns, Rumbula, Daugavgrīva, Iļģuciems, Sarkandaugava, Pētersala/Andrejsala, Jaunciems, Vecmīlgrāvis, Skanste, Brasa, Grīziņkalns, Avoti, Purvciems, Centrs, Mangaļsala, Jugla, Mežciems, Ķengarags, Dreiliņi, Maskavas forštate, Berģi, Dārziņi, Dārzciems, Šķirotava, Brasa, Bolderāja, Āgenskalns, Salas, Zasulauks/Šampēteris, Dārzciems, Pļavnieki.

Vietas ir izvēlētas, balstoties uz apkaimju pārstāvju sniegtajām rekomendācijām – vietās, kur ikdienā uzturas daudz cilvēku, kā arī ir viegli novietot sabiedriskā transporta līdzekļus: tirdzniecības centru stāvvietas, tirgus teritorijas, atpūtas zonas un citur. Katrā no transportiem plānots nodrošināt vismaz vienu ārstniecības personu brigādi, kas dienā var apkalpot vidēji 200 personas.

Šīs izbraukuma vakcinācijas darba laiks būtu no pulksten 7, kad cilvēki dodas uz darbu līdz aptuveni pulksten 21. Katrā punktā ir paredzēts pavadīt 2-3 stundas, tad dodoties tālāk uz nākamo punktu. Dienas laikā ir paredzēts apmeklēt 3-4 Rīgas apkaimes. Plānots tam tērēt 169 364 eiro.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu