Bērnu līdz 12 gadu vecumam vakcinācija pret Covid-19 varētu būt iespējama no oktobra beigām (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto.
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: EPA/Scanpix

Bērnu vecumā no sešiem līdz desmit gadiem vakcinācija pret Covid-19 varētu būt iespējama aptuveni no oktobra beigām.

Tiesa, pētījumi aizvien turpinās, tā Latvijas Pašvaldību savienības Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Tāpat ministrs stāstīja, ka šobrīd visai raiti norit jauniešu vakcinācija, kas nozīmē, ka tām klasēm un skolām, kur tiks sasniegta teju pilna vakcinācijas aptvere, būs iespēja strādāt tā saucamajā zaļajā režīmā.

"Viņi vienkārši varēs darboties savā zonā pilnīgi netraucēti - tā kā kādreiz. Savukārt visas pārējās skolas darbosies nosacīti dzeltenajā, daļēji drošajā režīmā, kur visi būs vai nu testēti, vakcinēti, vai pārslimojuši. Būtībā mēs ejam uz to, lai skolas no 1.septembra būtu dzeltenajā režīmā, jo skolām strādāt sarkanajā režīmā ir nepieņemami. Tiklīdz kā paliks sliktāk, mums pēc tiesas un taisnības sarkanajās zonās būtu cieši jāpiegriež skrūves," skaidroja politiķis.

Paredzēts, ka klātienes skolu darbībai visiem nevakcinētajiem vai nepārslimojušajiem skolēniem reizi nedēļā vajadzēs veikt Covid-19 testu. Laboratorijas piegādās kastes ar klašu numuriem, un šajās kastēs būs trauciņi ar skolēnu vārdiem. Klasēs tiks savākti siekalu paraugi, un kastes tiks nogādātas laboratorijās. Testēšanu plānots sākt jau nedēļu pirms mācību gada sākuma - 24. augustā.

Cita starpā ministrs arī informēja, ka, lai nodrošinātu klātienes skolu darbu, būs jāsaglabā citi ierobežojumi sabiedrībai un uzņēmējdarbībai.

Saskaņā ar ministra sēdē sniegtajiem datiem, līdz 8. augustam vakcinēti bijuši 63,9% izglītības iestāžu darbinieku. Līdz 4. jūlijam kopskaitā 44 336 pedagogu bija vakcinēti, bet aptuveni mēneša laikā - līdz 8. augustam - vakcinēto izglītības darbinieku skaits pieaudzis līdz 52 786.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu