Telefonkrāpnieki pilnībā iztukšojuši Olaines katoļu draudzes bankas kontu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Motortion Films/shutterstock.com

Cilvēku uzticības dēļ jau vairāk nekā gadu Latvijā turpina uzdarboties telefonkrāpnieki. Šoreiz tiem izdevies iztukšot Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcas draudzes kontu. No konta izņemti vairāk nekā 5000 eiro, vēsta raidījums "ReTV Ziņas".

Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcas draudze no telefonkrāpnieku uzbrukuma cieta tieši pirms nedēļas, kad priesteris izlasījis it kā no "Swedbank" atsūtītu īsziņu.

Priestieris Pasjuts Mareks Marija "ReTV Ziņām" sacīja: "Es to īsziņu lasīju un man zvanīja telefons, kur teica to pašu, kas bija rakstīts īsziņā. Un es noticēju, un iedevu datus, un tā ir mana vaina, ka es noticēju."

Kad pēc pāris stundām beidzies dievkalpojums, konts jau izrādījies tukšs.

Priesteris turpina stāstīt par situāciju: "Man galvā kaut kur stāvēja, ka vajag to visu pārbaudīt, bet, saprotiet, es neesmu pieredzējis šajās lietās. Esmu strādājis Baltkrievijā, Romā, Polijā, bet nekad ar naudas lietām neesmu darbojies, tāpēc naivi ticēju viņiem."

Ar sociālo tīklu "Facebook" starpniecību draudze aicina iedzīvotājus ziedot, jo šobrīd grūtības esot nomaksāt pat tekošos rēķinus. Par notikušo krāpniecību uzrakstīts iesniegums arī Valsts policijai.

Gita Gžibovska, Valsts policijas pārstāve, sacīja: "Šā gada 5. augustā Valsts policijas Olaines iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka telefonkrāpnieki apvārdojuši kādu personu, kā rezultātā no konta izkrāpta nauda. Kopumā 5500 eiro. Vīrietis bija saņēmis telefona zvanu no nezināmām personām, kuras bija runājušas krievu valodā un apgalvojušas, ka ir "Swedbank" drošības dienesta darbinieki."

Šobrīd policijā uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, un notiek izmeklēšana. Tas gan nebūt nav vienīgais gadījums Olainē, kad kāds mēģinājis iedzīvoties uz citu rēķina.

Teju pirmais uzrunātais olainietis teic, ka no zaudējuma paglābusi vien paša vērība un uzmanība.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu