Latvijas basketbola izlases galvenais treneris vēl meklē darbu kādā klubā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Banki.
Luka Banki. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki vēl nav atradis darbu kādā no klubiem, piektdien sarunā ar žurnālistiem atklāja itāļu speciālists.

Latvijas izlase šonedēļ noslēdza vasaras darba ciklu, kura kulminācija bija 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas spēles. Latvieši uzvarēja visās četrās spēlēs un nākamos mačus aizvadīs novembrī, kad sāksies kvalifikācija Pasaules kausam.

Pašlaik Banki vienīgā darba vieta ir Latvijas izlase, taču viņš nav izslēdzis iespēju paralēli strādāt kādā klubā.

"Esmu nedaudz sarūgtināts, ka šovasar šajā jautājumā neklājas tā, kā biju vēlējies, taču tas nebija atkarīgs tikai no maniem lēmumiem. Trenera darbā bieži vien notiek lietas, kuras tu pats īsti nevari kontrolēt. Gribu strādāt tur, kur jūtos labi un esmu laimīgs. Un atrašanās šeit dara mani laimīgu," uzsvēra Banki.

Itāļu treneris plāno doties uz ASV, kur, iespējams, strādās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonā ar kādu no komandām.

"Grūt paredzēt, kas notiks, taču novembrī būšu gatavs turpināt darbu ar izlasi. Gribu izmantot visu savu laiku, kas man ir atvēlēts kopā ar izlasi. Man bija sarunas ar vienu Itālijas klubu, kas piedāvāja līgumu. Biju ļoti pārņemts ar darbu Latvijas izlasē, ka nolēmu atteikties no šī piedāvājuma," atklāja Banki.

Vasarā strādājot vienlaikus izlasē un klubā, būtu bijis ļoti grūti realizēt visas trenera vēlmes, ja būtu jādala enerģija starp abām darba vietām.

"Esmu gandarīts par savu izvēli un neko nenožēloju. Man ir svarīgi izmantot katru brīdi, lai pēc iespējas labāk iekļautos šajā vidē. Manā skatījumā izlases vadīšana ir kā atskaites punkts karjerā. Šis amats uzliek lielu spiedienu, cerības un arī atbildību," atzīmēja Banki.

Līgums ar Banki tika noslēgts līdz 2023.gada Pasaules kausa izcīņas cikla beigām, ar iespējām to pārtraukt, ja Latvijas komanda nekvalificējas nākamajam sacensību posmam. Iepriekšējā sezonā Banki strādāja NBA fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu