VVD aicina tūristus neizmantot nelikumīgās tūrisma mītnes "laivu-mājas" Kolkā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts vides dienests/Publicitātes foto

Valsts vides dienests (VVD) aicina tūristus neizmantot nelikumīgās tūrisma mītnes "laivas-mājas" Kolkā.

Talsu novada Kolkas pagasta pludmalē, Rīgas līča krastā novietotas divas laivas, uz kurām uzbūvēti izmitināšanai pielāgoti namiņi, novēroja aģentūra LETA. VVD informē, ka šīs būves ir nelikumīgas.

VVD aicina iedzīvotājus neizmantot nelikumīgās tūrisma mītnes, kas starptautiskajās naktsmītņu rezervēšanas platformās "Booking.com" un "Airbnb.com" tiek izīrētas ar nosaukumu "Baltic Maldives".

VVD devis pārkāpējam termiņu līdz 17.augustam, kurā tam jāpārvieto mītnes uz atļautu vietu. Ja norādījumi netiks pildīti, VVD uzsāks izpildi piespiedu kārtā un pārvietos prettiesiski novietotās konstrukcijas. Visi ar to saistītie izdevumi būs jāsedz pārkāpējam.

Pārkāpumu, veicot saņemtās informācijas pārbaudi, VVD konstatēja jūlijā. VVD inspektoru pārbaudē secināts, ka šo laivu sākotnējais izmantošanas mērķis ir bijis zvejos jūrā, un šobrīd tas ir mainīts.

Zvejot ar šādi pārveidotām laivām, visticamāk, nav iespējams, nav zināma laivu peldspēja, nav izvietojami zvejas rīki un loms, kā arī par laivu faktisko izmantošanas mērķi liecina starptautiskajās naktsmītņu rezervēšanas platformās izvietotās reklāmas.

Krasta kāpu aizsargjoslā un pludmalē novietot jebkādas konstrukcijas, pagaidu un saliekamās būves, izņemot pludmales labiekārtošanas elementus, ir nelikumīgi, tādēļ VVD ierosināja administratīvā pārkāpuma lietvedību.

Pie Kolkas raga Baltijas jūras pusē, kāpās jau vairākus gadus ir izvietotas līdzīgas koncepcijas, likumīgas tūristu naktsmītnes - mucas formas namiņi ar stiklotu gala sienu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu