Graudiņa/Kravčenoka cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Daniel Leal-Olivas

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka šodien Eiropas čempionātā pludmales volejbolā cīnīsies par medaļām.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar ceturto numuru, ar Nīderlandes pāri Katja Stama/Raīsa Shona (15.) pusfinālā spēlēs, kad Latvijā būs plkst.11.45. Arī turpmāk tekstā minētais laiks būs tobrīd Latvijā esošais. Spēli tiešraidē translēs kanāls LTV7.

D grupā Graudiņa/Kravčenoka uzvarēja, ar 2:0 (21:17, 21:17) pārspējot Lezānu Plasetu/Aleksiju Rišāru no Francijas, kuras turnīrā izliktas ar 29.numuru, kā arī Polijas duetu Kinga Vojtasika/Kataržina Kocjoleka (13.) ar 2:0 (21:18, 21:16), un uzreiz kvalificējās 1/8 fināla spēlei.

Latvijas pludmales volejbolistes astotdaļfinālā piektdien ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja Barboru Hermannovu/Mariju Sāru Štohlovu no Čehijas, kuras turnīrā izliktas ar piekto numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (13:21, 21:16, 15:13) apspēlēja Vācijas duetu Šantala Laborere/Sinja Tilmane (7.), iekļūstot pusfinālā.

Latvijas dueta pretinieces Stama/Shona arī piedalījās Tokijas olimpiskajās spēlēs, izcīnot dalītu 17.vietu, kamēr latvietes tika līdz ceturtajai vietai.

Nīderlandietes grupā zaudēja šveicietēm Esmē Bebnerei un Zoi Veržē-Deprē (18.), taču sagrāva mājinieces Anju Dorfleri un Nadīni Štrausu (31.).

"Play-off" pirmajā kārtā nīderlandietes ar 2-1 (19:21, 21:14, 15:13) apspēlēja itālietes Martu Menegati un Viktoriju Orsi Totu (10.), otrajā ar 2-0 (21:16, 21:15) pieveica tautietes Marlēnu van Īrselu un Pleunu Ipmu (16.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 23:21) apspēlēja Vācijas duetu Viktorija Bīneka/Izabela Šneidere (11.).

Graudiņa un Kravčenoka ir 2019.gada Eiropas čempiones, bet pagājušajā gadā Jūrmalā viņas tika līdz astotdaļfinālam.

Tikmēr Stama un Shona ir Eiropas meistarsacīkšu debitantes.

Otrā pusfinālā stundu vēlāk tiksies Vācijas duets Karla Borgere/Jūlija Zūde (12.) un sacensībās ar trešo numuru izsētās šveicietes Nina Bečarta un Tanja Hīberli.

Sestdien notiks arī spēles par trešo un pirmo vietu.

Piektdien dalītu devīto vietu vīriešu sacensībās ieņēma Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, šiem trim Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu