Šlesers: Latvijai ir iespējas kļūt par "Ziemeļu Dubaiju" un astoņu gadu laikā par vienu no bagātākajām valstīm pasaulē (86)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politiķis Ainārs Šlesers partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresa laikā.
Politiķis Ainārs Šlesers partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresa laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

Topošā partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV) aicina pie varas esošos jeb koalīciju "attapties" un nepieņemt likumprojektu, kas ļautu no darba atlaist nevakcinētus cilvēkus, šodien LPV dibināšanas pasākumā paziņoja politiķis, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Viņš uzsvēra, ka šāda likuma dēļ no darba var tikt atlaisti tūkstošiem iedzīvotāju un ka tas var izraisīt jaunu emigrācijas vilni prom no Latvijas.

"Atbalstām tautas tiesības protestēt un būsim kopā ar tautu, lai iestātos pret "Kariņa-Levita-Paļvuta režīmu"," uzsvēra Šlesers. Viņš pauda atbalstu sapulcei jeb mītiņam, kas paredzēts nākamnedēļ un prognozēja, ka uz attiecīgo pasākumu ieradīsies desmitiem tūkstošu cilvēku. Šlesers arī pauda, ka nav nepieciešams sankcionēt sanāksmes, "ja ielās iet tauta".

Atsaucoties uz šodienas laika apstākļiem, Šlesers simboliski izteicās, ka lietussargus klātesošie varēs izmantot tādai revolūcijai, kas ļautu miermīlīgi pārņemt varu. Politiķis norādīja, ka pēc sarunām ar cilvēkiem secinājis, ka Latvijas tauta vēlas izmaiņas un ka iedzīvotāji uzskatot, ka pašreizējai varai ir jāaiziet.

Šlesers arī pauda iebildumus plāniem piedāvāt iespēju vakcinēt bērnus no sešiem gadiem norādot, ka partijai šis jautājums ir "sarkanā līnija". Viņš to salīdzināja ar atgriešanos Padomju Savienībā, jo, nepieciešams izmantot iepirktās vakcīnas, lai izpildītu "plānu".

Topošās partijas līderis pauda, ka, piešķirot sev valsts finansējumu vairākus miljonus eiro, koalīcija esot nozagusi tautai brīvību un iespēju ievēlēt profesionāļus. No morāli ētiskā principa ar šo lēmumu ir notikusi valsts nozagšana, uzsvēra politiķis.

Pēc tam, kad Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) bez saskaņojuma netieši komentēja Ungārijā pieņemto lēmumu izglītības jomā, koalīcijas esošajai Nacionālajai apvienībai (NA) vajadzēja pieprasīt Kariņa demisiju, akcentēja LPV līderis. Tā kā tas netika darīts, tad Šlesera ieskatā NA atbalstot Kariņa pozīciju attiecīgajā jautājumā.

NA un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) šodien LPV sanāksmē kritizēja arī topošās partijas parlamenta priekšsēdētāja amata kandidēta, bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa, aicinot NA atstāt opozīcijā uz ilgu laiku.

Šlesers uzsvēra, ka arī citām partijām jārīkojas tāpat kā LPV, jau laicīgi prezentējot ministru amata kandidātus, jo iedzīvotājiem "pietiek balsot par kaķi maisā un jāzina, par kādu valdību balso".

Politiķis akcentēja, ka ir svarīgi veidot labas ekonomiskās attiecības ar kaimiņvalstīm un atzīmēja, ka nepiekrīt pie varas esošo nostājai par tranzīta nozari kā pagātni. Šlesers norādīja uz tranzīta nozares potenciālu, sniedzot ienākumus valstis, kā arī nodrošināt lielāku atalgojumu par vidējo ap 100 000 cilvēku.

"Latvijai ir visas iespējas kļūt par Ziemeļu Dubaiju un nākama astoņu gadu laikā par vienu no bagātākajām pasaules valstīm," pauda politiķis norādot, ka to iespējams panākt, ja pie varas nāk cilvēki ar biznesa izpratni un kuri saprot kā pelnīt.

Šlesers par problēmu radīšanu kritizēja tautā par "dakteri Pavļutu" dēvēto veselības ministru Danielu Pavļutu, kurš nāk ar apgalvojumiem, par kuriem neuzņemoties nekādu atbildību. Savukārt kā labus piemērus un savus sabiedrotos veselības jomā Šlesers minēja ārstus Igoru Solomatinu un Jāni Zaržecki.

LPV līderis arī pavēstīja, ka no viņa izplatītās avīzes esot nozagta puse no eksemplāriem, par ko viņš plāno sākt tiesvedību pret "Latvijas pastu". Šlesers norādīja, ka pretestību avīzes izplatīšanai esot veicis kāds bijušais tiesībsargājošās institūcijas darbinieks, lai aizsargātu kādu bijušo kolēģi, kurš pašlaik ir politikā.

Tāpat politiķis minēja vienu no pie varas esošajiem politiķiem, kurš esot devis uzdevumu taisīt filmu par LPV. Šlesers aicināja rūpīgi izvērtēt un neticēt visam, kas attiecīgajā videomateriālā būs minēts.

Topošās partijas tieslietu ministra amata kandidāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča savā runā uzsvēra, ka savulaik darbā KNAB nostājusies pret politisko angažētību. Viņa kā savus darbus, ja ieņemtu tieslietu ministres amatu, redz nodrošināt tiesu varas neatkarību, kā arī to, ka ar cilvēkiem neizrēķinās viņu citādo politisko uzskatu dēļ.

Kā ziņots, LPV Valsts prezidenta amata kandidāte būs Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko, šodien LPV dibināšanas pasākumā paziņoja Šlesers. Stepaņenko arī būs LPV valdes priekšsēdētāja. Šlesers arī informēja, ka būs partijas Ministru prezidenta amata kandidāts, savukārt finanšu ministra amata kandidāts būs bijušais premjers Vilis Krištopans.

Politiķis arī pavēstīja, ka bijušais, ilggadējais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars būs LPV ģenerālsekretārs. Savukārt par sporta un jauniešu jomu kā galvenais atbildīgais partijā tika pieteikts svarcelšanas treneris un bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

Kā kultūras ministra amata kandidāti politiķis pieteica bijušo Valsts kontroles komunikācijas daļas vadītāju Līgu Krapāni. Bijusī Saeimas deputāte Liepiņa būs Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāte. Paredzēts, ka Jurča būs partijas tieslietu ministra amata kandidāte. Kā satiksmes ministra amata kandidātu Šlesers pieteica bijušo Ceļu policijas priekšnieku un bijušo pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes locekli Edmundu Zivtiņu.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu