VIDEO ⟩ Bolotņiks vienpadsmitajā raundā ar nokautu zaudē Buatsi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks.
Ričards Bolotņiks. Foto: X03808/SCANPIX

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks sestdien Lielbritānijas pilsētā Brentvudā piedzīvoja zaudējumu cīņā par Pasaules Boksa asociācijas (WBA) Starptautiskā čempiona jostu pussmagajā svarā.

Bolotņiks dueļa 11.raundā ar nokautu zaudēja Lielbritānijas bokserim Džošua Buatsi, kurš kļuva par pretendentu uz cīņu par WBA čempiona jostu.

Pirmajā raundā abi bokseri apmainījās vairākiem sitieniem, taču neliels pārsvars bija Latvijas sportistam. Trešajā raundā pēc Bolotņika kreisā āķa sitiena cīņa kļuva atvērtāka un abi bokseri uzbruka arvien biežāk. Raunda pēdējā minūtē izteiktāks pārsvars jau britam, kurš izpildīja vairākus sitienus ar taisnu roku.

Ceturtajā raundā cīņa kļuva dinamiskāka, jau tā sākumā bokseriem apmainoties sitienu sērijām. Raunda turpinājumā Bolotņiks izlaida divus spēcīgus pretinieka sitienus, kas ļāva Buatsi iegūt vēl lielāku kontroli. Turpinājumā Buatsi pacietīgi gaidīja iespēju, lai nokautētu Bolotņiku.

Sestā raunda vidū rīdzinieks pēc pretinieka kreisā āķa sitiena pirmo reizi cīņā krita uz dēļiem. Bolotņiks varēja turpināt cīņu, taču vienubrīd tika piespiests virvēm un saņēma vēl vairākus brita sitienus. Vairāki uzbrukumi Buatsi prasīja arī daudz spēka un nākamajā raundā viņš vairs nebija tik kustīgs. 

Vienā no epizodēm Bolotņikam šķita, ka atskanējis raunda beigu signāls un Buatsi noķēra momentu, kurā latvietis bija atslābinājies, taču veiksmīgā kārtā šī kļūda nemaksāja daudz. Astotā raunda sākumā Lielbritānijas bokseris izpildīja vairākas sitienu kombinācijas, bet vidū Bolotņiks pretinieku uz dažām sekundēm iespieda stūrī un atbildēja ar pāris spēcīgiem sitieniem.

Šajā pašā raundā Buatsi par sitienu zem jostas vietas cīņā zaudēja punktu. Spītējot pārsistajai sejai, pēdējos divos raundos jau nedaudz pārāks bija Bolotņiks, kurš izskatījās arvien žirgtāks. Devītā raunda beigās Buatsi trāpīja vēl vienu spēcīgu kreiso āķi, bet ātri sekoja gongs, kas liedza britam turpināt uzbrukumu.

Desmitais raunds sākās ar Buatsi aktīviem sitieniem un viņš ātri ieņēma ringa vidu, liekot manāmi nogurušajam Bolotņikam aizsargāties. Tā kā desmit raundos nedaudz priekšā bija pretinieks, Bolotņikam bija jāmeklē iespējas, lai cīņu noslēgtu pirms 12.raunda beigām.

Tomēr 11.raunda pēdējās minūtes sākumā Buatsi ar labo roku aizsūtīja Bolotņiku nokautā, pieliekot punktu duelim.

Pašreizējais WBA Starptautiskais čempions ir Buatsi. Viņš titulu izcīnīja 2018.gada jūlijā Londonā cīņā ar citu Latvijas bokseri Andreju Pokumeiko.

Abu cīņa notika "Fight Camp" turnīra pēdējā nedēļā, ringā kāpjot pussmagā svara "Golden Contract" čempionam Bolotņikam un Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļniekam vieglajā svarā Buatsi.

Šī bija pirmā 31 gadu vecā Bolotņika cīņa kopš pagājušā gada decembra, kad "Golden Contract" turnīra finālā viņš uzvarēja vācieti Seržu Mišelu.

Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 18 no 25 cīņām, astoņas no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr Buatsi 2019.gadā bija Lielbritānijas labākais bokseris vieglajā svarā, bet trīs gadus iepriekš tika arī pie olimpiskās bronzas. Karjeras laikā viņš uzvarējis visas 15 cīņas, tostarp 13 ar nokautu.

Piektdien notikušajā svēršanas procedūrā Latvijas bokseris svēra 174,5 mārciņas (79,15 kg), kamēr viņa oponents - 174,75 mārciņas (79,27 kg), tas ir, brits bija smagāks par nedaudz vairāk nekā simts gramiem.

Cīņas pussmagajā svarā notiek ar sportistu svaru līdz 175 mārciņām jeb 79,38 kilogramiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu