Polijas šķēpmetēja vien nedēļu pēc olimpiskajām spēlēm pārdevusi izcīnīto sudraba medaļu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marija Andrejčika
Marija Andrejčika Foto: SIPA/Scanpix

Polijas šķēpmetēja Marija Andrejčika vien nedēļu pēc Tokijas olimpisko spēļu noslēgšanās pārdevusi Olimpiādē izcīnīto sudraba medaļu, vēsta portāls "15min.lt".

25 gadus vecā šķēpmetēja, kura iepriekš augstākā līmeņa sacensībās ar augstākā līmeņa sasniegumiem nebija izcēlusies, šā gada olimpiskajās spēlēs šķēpu raidīja 64,61 metra attālumā. Šāds rezultāts polietei atnesa olimpisko sudraba godalgu.

Tomēr jau nedēļu pēc spēlēm šķēpmetēja par krietnu naudas summu no savas sudraba medaļas šķīrusies. Andrejčika godalgu pārdevusi par 44 tūkstošiem eiro.

Šāds lēmums pieņemts, lai finansiāli palīdzētu segt veselības aprūpes izmaksas kādam smagi slimam zēnam.

"Es nejutu, ka medaļai būtu jāpaliek pie manis. Tai bija lemts nonākt citas personas rokās. Pēdējo piecu gadu laikā esmu daudz pārcietusi, lai izcīnītu šo medaļu, tāpēc gribu, lai tai ir nozīme," lēmumu pārdot godalgu skaidroja Andrejčika.

Pašas sudraba medaļas faktiskā vērtība ir aptuveni 450 eiro, bet emocionālā vērtība, protams, ir augstāka. To skaidroja arī pati šķēpmetēja: "Medaļas patiesā vērtība allaž paliks manā sirdī. Pati godalga ir tikai objekts. Tiesa, tā var būt ļoti vērtīga citu acīs."

Tokijā olimpisko zeltu izcīnīja ķīniete Liu Šijinga, bet bronza tika Kelsija Lī-Barbera.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu