No pludmales Kolkā aizvestas nelikumīgi izvietotās tūrisma mītnes "laivas-mājas" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelikumīgās tūrisma mītnes Kolkas pludmalē.
Nelikumīgās tūrisma mītnes Kolkas pludmalē. Foto: Valsts vides dienests

Pirmdien, 16. augustā, no Rīgas līča pludmales Kolkā aizvestas nelikumīgi izvietotās tūrisma mītnes "laivas-mājas".

Šorīt ap plkst.10 viena laiva jau bija aizvesta, bet otra tika krauta transportlīdzeklī pārvešanai. Līdz ar to pludmale būs atbrīvota, kā to uzdeva Valsts vides dienests (VVD).

Jau ziņots, ka VVD ierosināja administratīvā pārkāpuma lietvedību un deva pārkāpējam termiņu līdz 17.augustam, kurā tam jāpārvieto mītnes uz atļautu vietu.

Turklāt VVD aicināja tūristus neizmantot nelikumīgās tūrisma mītnes, kas starptautiskajās naktsmītņu rezervēšanas platformās "Booking.com" un "Airbnb.com" tika izīrētas ar nosaukumu "Baltic Maldives".

Kā liecina informācija "Booking.com", pašlaik nav iespējams veikt rezervāciju šajās naktsmītnēs.

Informācija naktsmītņu rezervēšanas platformā liecina, ka minētās laivas tika pārveidotas par nelielām naktsmītnēm, kurām ir tikai viena telpa ar gultu un plašiem logiem, pa kuriem paveras skats uz jūru un pludmali.

Ievietotās bildes arī vēstīja par iespēju izmantot tuvumā esošo autostāvvietu ar elektroauto uzlādes iespēju un labierīcībām. Tuvumā esot arī kafejnīca "Divjūriņas".

Kā norāda VVD, krasta kāpu aizsargjoslā un pludmalē novietot jebkādas konstrukcijas, pagaidu un saliekamās būves, izņemot pludmales labiekārtošanas elementus, ir nelikumīgi.

Pie Kolkas raga Baltijas jūras pusē, kāpās jau vairākus gadus ir izvietotas līdzīgas koncepcijas, likumīgi uzstādītas tūristu naktsmītnes - mucas formas namiņi ar stiklotu gala sienu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu