Sibīrijā atrasts labā stāvoklī saglabājies 28 000 gadus vecs alu lauvas mazulis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X80002/SCANPIX

Sibīrijā atrasts labā stāvoklī saglabājies 28 000 gadus vecs alu lauvas mazulis. Šī suga izmirusi jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Iespējams, ka mazuļa organismā joprojām ir saglabājies mātes piens, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lauvu mātīte, kurai dots vārds Sparta, tika atrasta 2018. gadā Krievijas reģionā pie Semjueljahas upes, bet otrs lauvas mazulis Boriss tika atrasts gadu vēlāk.

Lauvu mazuļi tika atrasti 15 metru attālumā viens no otra, bet tie ir ne tikai no dažādiem metieniem, bet arī dzimuši dažādos laika posmos. Boriss dzīvoja apmēram pirms 43 448 gadiem.

Lauvu mazuļus, kuru tā brīža vecums varētu būt viens līdz divi mēneši, atrada mamutu ilkņu kolekcionāri. Pēdējos gados šajā reģionā atrasti vairāki lauvu mazuļi, tostarp arī divi citi lauvu mazuļi, vārdā Ujans un Dina.

Viens no pētījuma autoriem Valērijs Plotņikovs sacīja, ka Sparta ir tik labi saglabājusies, ka tai joprojām ir kažokāda, iekšējie orgāni un skelets. Valērijs arī uzsver, ka šis atradums ir unikāls. Viņš cer, ka mazulī atradīs mātes piena paliekas, jo tad varētu izpētīt, kāda bijusi mātes ēdienkarte.

Līdzīgi atradumi Krievijas plašajā Sibīrijas reģionā notiek arvien biežāk. Klimata pārmaiņas silda Arktiku straujāk nekā pārējā pasaule, un dažos apgabalos, kas ilgstoši sasaluši mūžīgajā sasalumā, ir atkususi zeme.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu