VIDEO ⟩ Šakālis iekļūst Tallinas zoodārza teritorijā un "nokož" aitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajās pirmdienas vakarā bērnu zoodārzā Tallinā notika plēsēja uzbrukums - vecākā no ganāmpulka aitām Libele tika "nokosta". Nākamajā naktī videonovērošanā tika identificēts vainīgais - šakālis, vēsta laikraksts "Postimees".

Pēc zooloģiskā dārza direktora Tīta Marana teiktā, šakālis ir jānoķer pēc iespējas ātrāk.

"Mums ir jānoķer šis nelūgtais viesis, lai nepieļautu šādas nelaimes atkārtošanos. Pirmās aizdomas, ka zoodārza savvaļas zonās dzīvo šakālis, radās pavasarī, kad sniegā bija redzamas aizdomīgas pēdas. Vietējā fauna ir ļoti daudzveidīga - šeit mitinās zebiekstes, caunas, āpši, savvaļas kazas un truši," komentēja zoodārza direktors Marans.

Parastais šakālis ir dienvidos mītoša suga, kas pēdējās desmitgades laikā ir plaši izplatījusies uz ziemeļiem, līdz pat Norvēģijai. Tās klātbūtne Igaunijā pirmo reizi tika apstiprināta 2013. gadā.

Igaunijai nav pieredzes šakāļu ķeršanā, tāpēc zoodārzs sāks eksperimentēt ar dažādām metodēm.

"Ja mēs noķersim šakāli un atradīsim līdzekļus, lai uzbūvētu viņam piemērotu apmešanās vietu, viņš varētu kļūt par pastāvīgo zoodārza iemītnieku, lai apmeklētāji varētu iepazīt arī šo dzīvnieku. Tiek lēsts, ka aploks izmaksās 15 000 - 20 000 eiro," sacīja Marans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu