Makrons: Afganistāna nedrīkst atkal kļūt par "terorisma patvērumu" (16)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: AFP / Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņojis, ka Afganistāna nedrīkst atkal kļūt par "terorisma patvērumu", par kādu tā bija kļuvusi pirms ASV iebrukuma 2001.gadā.

"Tā ir atslēga uz starptautisko drošību un mieru (..). Mēs darīsim visu, lai Krievija, Savienotās Valstis un Eiropa efektīvi sadarbotos, jo mūsu intereses ir kopīgas," televīzijā no savas vasaras rezidences uzrunājot nāciju, uzsvēra Makrons.

Situāciju Afganistānā prezidents raksturoja, kā "mūsu pašu problēmu" un aicināja uz "cīņu pret kopīgo ienaidnieku - terorismu".

"Mūsu darbības mērķis vispirms būs aktīva cīņa pret ilslāmistu terorismu jebkurā tā formā," uzsvēra Elizejas pils saimnieks.

Viņš piebilda, ka Eiropas Savienība veidos mehānismu liela mēroga imigrantu plūsmas novēršanai, kas tiek sagaidīta no Afganistānas pēc valsts nonākšanas talibu rokās.

Francija, Vācija un citas ES dalībvalstis gatavo "spēcīgu, koordinētu un vienotu" atbildi nelegālo imigrantu kontrabandas tīkliem, harmonizējot kritērijus un demonstrējot eiropiešu solidaritāti, izteicās Makrons.

"Mums sevi jāpasargā no paredzamām ievērojamām nelegālās imigrācijas plūsmām, kas apdraud migrantus un veicina visa veida kontrabandu," piebilda Francijas prezidents.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu