Ārlietu ministrija strādā, lai no Kabulas evakuētu vienu Latvijas valstspiederīgo (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Šobrīd Ārlietu ministrija (ĀM) kopā ar partneriem strādā, lai no Kabulas evakuētu vienu Latvijas valstspiederīgo, kura tur atrodas Eiropas Savienības (ES) projekta ietvaros, sociālajos tīklos informē Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrābuši faktiski visu valsts teritoriju, bet svētdien viņu rokās krita arī Kabula. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani svētdien valsti atstāja.

Neskaidrās drošības situācijas dēļ Afganistānu steigā pamet arī dažādu Rietumu valstu diplomāti un darbinieki. Talibiem ielencot Kabulu un gatavojoties pārņemt savā kontrolē visu Afganistānu, rietumvalstis steidz evakuēt no turienes gan savus pilsoņus, gan afgāņus, kas strādājuši kopā ar viņiem.

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) ir lūdzis identificēt tos afgāņu pilsoņus, kuri palīdzējuši Latvijas misijai Afganistānā, un izskatīt iespēju tiem piešķirt patvērumu.

Pēc Pabrika teiktā, runa varēt būt par līdz 15 ģimenēm, kam Afganistānā, pie varas nākot islāmistu grupējumam "Taleban", draud briesmas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu