Ostapenko iekļūst Sinsinati "WTA 1000" vienspēļu turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 16. augustā, Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Sinsinati pārvarēja "WTA 1000" turnīra pirmo kārtu, ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarot slovēnieti Tamaru Zidanšeku.

Ostapenko WTA rangā ieņēma 32.vietu, bet viņas pretiniece bija septiņas pozīcijas zemāk.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 60 WTA ranga punktus.

Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar turnīra 13.raketi Dženiferu Breidiju no ASV (WTA 14.) vai krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 35.).

Ostapenko maču sāka jaudīgi, pirmajos četros geimos ļaujot pretiniecei uzvarēt vien divas izspēles - divi breiki un rezultāts 4-0. Tiesa, pēc tam sekoja vairākas nepiespiestās kļūdas Latvijas tenisistei, kas ļāva Zidanšeikai lauzt cīņas gaitu un uzvarēt piecos no nākamajiem sešiem geimiem - rezultāts jau 5-5. Seta nogalē Ostapenko atguva savu servi un uzvarēja nākamos divus geimus, izcīnot uzvaru 7-5.

Arī otrā seta ievadā Ostapenko, lai gan ar lielāku pretestību, tomēr atņēma pretiniecei servi. Tas jau pašā sākumā ļāva iegūt viena punkta pārsvaru, bet sestajā geimā rīdziniece ar noīsināto sitienu realizēja otro breikbumbu - 5-1. Latvijas tenisiste servēja par uzvaru mačā, atspēlēja divas breikbumbas un ar pirmo mačbumbu panāca 6-1.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nebija savā starpā spēkojušās.

Ostapenko pagājušajā nedēļā atgriezās kortā pēc starta Tokijas olimpiskajā spēlēs un zaudēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā. Pirms Vimbldonas turnīra viņa uzvarēja Īstbornas "WTA 500" sacensībās.

Savukārt Zidanšeka nebija spēlējusi gandrīz mēnesi pēc tam, kad izcīnīja savu pirmo WTA titulu, uzvarot Lozannas "WTA 250" sacensībās. Šovasar Francijā Ostapenko pretiniece kļuva par pirmo slovēnieti, kas spēlējusi "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 23 no 37 spēlēm, bet Zidanšekai ir 26 panākumi 40 mačos.

Latvijas tenisiste turnīrā Sinsinati debitēja 2016.gadā, apstājoties trešajā kārtā, bet turpmākajos trīs gados viņa zaudēja pirmajās cīņās.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kvalifikācijas pirmajā kārtā guva traumu, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Turnīrs Sinsinati norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim notiks sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu