VIDEO ⟩ Teikā kravas automašīnu šoferi ignorē ceļa zīmes un iebrauc strupceļā, radot sastrēgumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Teikas iedzīvotāja Liāna novērojusi, ka viņas logu priekšā arvien biežāk izveidojas kravas automašīnu sastrēgums. Ņemot vērā, ka iepriekš nekas tāds nav redzēts, viņa sākusi pētīt, kas par lietu. Izrādās, smago automašīnu vadītāji ignorē norādītās ceļazīmes, tādējādi iebraucot strupceļā un izveidojot sastrēgumu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Braucot pa Gustava Zemgala gatvi virzienā uz Ieriķu ielu, īsi pirms Ūnijas ielas izvietota ceļazīme, kas liedz tālāk turpināt ceļu. Liāna novērojusi, ka autovadītāji šo un arī citas norādes ignorē, iebraucot strupceļā.

"Pēdējo nedēļu laikā ir slēgts šis posms. Braucot pa Gustava Zemgala gatvi virzienā uz Ieriķu ielu, ir izvietotas ceļazīmes – apgriešanās vieta un tālāk ir zīme – braukšana aizliegta. Bet automašīnas to ignorē, iebrauc Ūnijas ielā, kur ir strupceļš," sacīja Liāna.

Iebraucot strupceļā, kravas autovadītāji spiesti braukt atpakaļgaitā, jo apriezties uz šaurās Ūnijas ielas nav iespējams.

Ērtāk ir vieglo spēkratu vadītājiem, kuri uz Ieriķu ielu tiek caur māju iekšpagalmu, tomēr lielā satiksmes intensitāte liek par sevi manīt – pagalmā izveidojušās jaunas bedres.

Liānai izdevies arī aprunāties ar vienu no kravas automašīnu šoferiem. Viņš norādījis, ka brauc pēc navigācijas, tāpēc arī iebraucis strupceļā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka problēma mazinātos, ja autovadītāji lielāku uzmanību pievērstu ceļazīmēm, nevis populārās navigācijas norādēm.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika norādīja: "Šajā gadījumā ir problēma ar navigāciju, jo navigācija turpina vest pa Ūnijas ielu, bet arī to Satiksmes departaments risinās un dos informāciju par to, lai navigācija izmaina satiksmes organizāciju."

Satiksme no Braslas, Vaidavas, Dzelzavas ielas un Gustava Zemgala gatves tiek virzīta pa Lubānas, Juglas, Brīvības un Lielvārdes ielu.

Savukārt vietējie Ūnijas ielas iedzīvotāji drīkst braukt zem zīmes “Iebraukt aizliegts, lai nokļūtu mājup. Satiksmes departaments par situāciju informējis arī policiju, kas minētajā posmā patrulēšot biežāk.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu