Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Paldies Dievam, viņam jau ir daudz labāk." Ieva Akuratere par Kulakova veselības stāvokli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieva Akuratere
Ieva Akuratere Foto: Ieva Lūka/LETA

Festivālā "Kulakova nakts", kas norisināsies Rojas brīvdabas estrādē 21. augustā, skanēs koncertuzvedums "Īsts filozofs nav pesimists" ar dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzejas interpretācijām mūzikā. Šajā vakarā dzirdēsiet tādas leģendāras grupas kā "Pērkons", "Menuets", "Dzelzs vilks", kā arī "Trīs tenori". Šī nozīmīgā notikuma scenāriju veidojusi komponista Jura Kulakova sieva Laura Kulakova. Pēc ilgākas prombūtnes uz skatuves redzēsim arī tautā iemīļoto komponistu Juri Kulakovu, kurš, pateicoties savu talanta cienītāju mīlestībai un lūgšanām, ir piecēlies no slimības gultas.

Sarunā ar "Apollo.lv" dziedātāja un grupas "Pērkons" soliste Ieva Akuratere teic, ka jau pavisam drīz, šīs nedēļas nogalē būs "Kulakova nakts", kas solās būt grandiozs pasākums, lai arī tādos dramatiskos apstākļos ir tapis. Viņa ir pārliecināta, ka māksla radīs oāzes sajūtu.

Vaicājot Akuraterei, kā tad jūtas pats komponists un vai viņš arī ieradīsies uz šo grandiozo sarīkojumu, un kāps uz skatuves, viņa pastāsta: "Paldies Dievam, viņam jau ir daudz labāk ar veselību, jo daudzi cilvēki ir labi domājuši un lūguši Dievu. Tādēļ mēs ļoti ceram, ka Juris vismaz varēs šajā pasākumā būt kaut kādā veidā ar mums uz skatuves. Par viņa muzicēšanu vēl pagaidām nevaru neko pateikt, bet viņš būs ar mums un publika varēs viņu sveikt ar saviem mīlestības pilnajiem aplausiem.

Laime ir satikties, lai kopā muzicētu. Sajust enerģijas lādiņu un kopības sajūtu ar skatītājiem."

Ieva Akuratere mīļi aicina visus, kas ir vakcinējušies, ierasties klātienē, lai baudītu šo skaistu notikumu: "Tie, kas atnāks būs sajūsmā, tāpat kā mēs, kas būsim uz skatuves!"

Šajā vakarā baudīsiet "Pērkonu", "Menuetu", "Dzelzs vilku","Trīs tenorus" un vīru koris "Gaudeamus" dziedās Jura Kulakova komponēto Veidenbauma kantāti, kā arī muzicēs pūtēju orķestris "Fanfaras", jo Jurim Kulakovam ir ļoti mīļa pūšamo instrumentu muzicēšana. "Gaudeamus" jau ir piedalījies vairākos "Kulakova nakts" pasākumos.

Pēdējā "Kulakova nakts" bija Ikšķiles brīvdabas estrādē un tad sekoja pandēmijas radītā pauze. Šoreiz "Kulakova nakts" ir veltīta dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzejai.

"Ja nebūtu šīs pandēmijas, mēs arī būtu rīkojuši konkursu, kur aicinātu piedalītis jaunās gupas un mūziķus, lai uzstājas ar savām Veidenbauma dzejas interpretācijām mūzikā. Tad būtu vesela amrāža. Taču tā kā šoreiz to nevarējām realizēt, tad ir kāds cits interesants moments. 

Jāteic, ka jau iepriekš ar mums ir muzicējuši mūsu grupas mūziķu atvases. Ir uzstājušies – Leona Sējāna dēls Reinis Sējāns un meita Liene Sējāne, Jura Sējāna dēls Valters Sējāns, Jura Kulakova meita Justīne Kulakova, kā arī mans dēls Matīss Akuraters. Mēs esam laimīgi, ka varam sarīkot svētkus, kuros uz skatuves varam būt kopā ar bērniem.

Mums jāsaka tiešām paldies Dievam, ka mums ar jauno paaudzi nekad nav bijuši konflikti, tieši otrādi, mūsu bērni un mazbērni ir grupas "Pērkons" fani," teic Akuratere.

Šīs vasaras "Kulakova nakts" scenārija autore ir komponista sieva Laura Kulakova. Viņa arī laikā, kad Juris bija uz slimības gultas, neļāva apstāties grupas mūziķu sadarbībai ar Juri un bija komponistam kā komonikācijas starpniece ar grupas kolēģiem.

Savukārt "Kulakova nakts" koncertu, kas būs divās daļās, vadīs un mūziķu priekšnesumus pieteiks aktieris Dainis Gaidelis. "Viņš ir ļoti atraktīvs, inteliģents un ar brīnišķīgu humora izjūtu, lai lieliski iejustos "Kulakova naktī", nosaka Akuratere.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu