Kā Mesi Maiklam Džordanam vienā nedēļas nogalē atnesa vairākus miljonus dolāru?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans un Lionels Mesi
Maikls Džordans un Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX/ Apollo.lv kolāža

Maikls Džordans tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem, bet viņš bez šaubām ir arī viens no visu laiku veiksmīgākajiem sportistiem-biznesmeņiem. Ārzemju mediji vēsta, ka leģendārais basketbolists krietnu summiņu nopelnījis arī ar Lionela Mesi pāreju uz Parīzes "Saint-Germain".

Pavisam nesen futbola pasauli pāršalca vēsts, ka ilggadējais FC "Barcelona" spīdeklis un kluba ikona Lionels Mesi karjeru turpinās Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Saprotams, ka Mesi Parīzes superklubam ļoti vērtīgs būs ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā, jo nav šaubu, ka PSG atribūtika ar Mesi vārdu tirgū būs visai pieprasīta.

Jau pirmajā nedēļas nogalē pēc Mesi iegādes PSG ar pārdotajiem argentīnieša krekliem bija nopelnījusi 120 miljonus ASV dolāru.

Un šeit stāstā ienāk Maikls Džordans. Slavenais sporta apģērba un apavu zīmols "Air Jordan" kopš 2019./2020. gada sezonas ražo Parīzes kluba kreklus. Šāda sadarbība paredz, ka Maikls Džordans saņem 5% no summas, ko PSG nopelna ar pārdotajiem krekliem.

Ņemot vērā jau pieminētos 120 miljonus ASV dolāru, kas tika nopelnīti ar argentīnieša PSG krekliem, var vienkārši aprēķināt, ka Mesi vienas nedēļas nogales laikā Maiklam Džordanam nopelnīja aptuveni sešus miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu