Draudi, vardarbība un videomateriāli varmākas telefonā. Kurzemē noslēgta izmeklēšana pret vīrieti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tinnakorn jorruang/shutterstock.

Kurzemē policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par dzimumaktu pret cietušā gribu. Lietojot draudus, kas sākts pēc tam, kad kāda vīrieša telefonā atrasti videomateriāli, kuros redzami noziedzīgi nodarījumi pret jaunieti, vēstī Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Policijas amatpersonas pagājušajā gadā, veicot izmeklēšanu citā kriminālprocesā, aizturētā vīrieša mobilajā telefonā konstatēja videomateriālus, kuros redzami noziedzīgi nodarījumi - seksuālas darbības ar jaunieti pret viņas gribu. Likumsargi par notikušo sāka kriminālprocesu un noskaidroja, kas ir videomateriālos redzamā jauniete.

Jauniete tika atzīta par cietušo šajā kriminālprocesā un izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis ar videomateriālos redzamo jaunieti ir veicis seksuālas darbības pret viņas gribu.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un bija atzīts par aizdomās turēto divos citos kriminālprocesos par izvarošanu un par seksuāla rakstura darbībām ar jaunieti, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Vīrietim iepriekš sāktajos kriminālprocesos bija noteikts drošības līdzeklis - apcietinājums. Savukārt pašlaik viņš jau ir notiesāts citā kriminālprocesā un atrodas ieslodzījumā.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par izvarošanu un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu