ASV notiek izmeklēšana saistībā ar "Tesla" izmantoto "Autopilot" sistēmu 11 avāriju dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: By BoJack/Shutterstock

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) veic izmeklēšanu saistībā ar ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" izmantoto autonomās braukšanas sistēmu "Autopilot" pēc 11 ceļu satiksmes negadījumiem.

Vienā no šiem negadījumiem bojā gājis cilvēks, bet septiņas citas avārijas bijušas ar cietušajiem, norāda NHTSA,. Senākais no šiem ceļu satiksmes negadījumiem noticis 2018. gadā.

"Tesla" dibinātājs Īlons Masks vairākkārt aizstāvējis "Autopilot" sistēmu, un uzņēmums skaidro, ka tās izmantošanai nepieciešama aktīva autovadītāja uzraudzība, taču kritiķi, tostarp Kongresā, saka, ka sistēmu iespējams viegli apmuļķot un aicina NHTSA rīkoties.

Žurnāla "Consumer Reports" eksperti video demonstrējuši, ka "Autopilot" iespējams apmuļķot, sistēmai ļaujot braukt ar automobili brīdī, kad neviens nesēž pie stūres. Līdzīgi video redzami arī platformā "Tik-Tok" un citos sociālajos medijos.

Tikmēr NHTSA izplatījusi atgādinājumu sabiedrībai, ka neviens šobrīd tirgošanā pieejamais automobilis nespēj braukt patstāvīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu