Raidījums: Baznīca gatava piedot vainīgajiem vandālismu Nītaures kapos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: rawpixel.com/shutterstock

Baznīca gatava piedot vainīgajiem vandālismu Nītaures kapos, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ceturtdienas vakarā Hilda saņēma ziņu no sava kaimiņa, kas dzīvo blakus pareizticīgo baznīcai Nītaurē. Vīrietis atgriezās no sēņošanas un pa ceļam uz mājām bija gājis cauri mežam. Viņš Hildai stāstīja, ka kāds pilnībā izārdījis kapu kopiņas. Viņa devās pārliecināties.

"Es, kad ieraudzīju, man šķita… Nezinu, vai vispār kaut ko tādu dzīvē var kāds izdarīt… tik ļoti kapus izdemolēt.

Redzams bija, ka visi krusti bija iemesti no kapiem ārā. Redzams, ka svecītes, lukturīši, kas izdeguši, bija sviesti pret kapu pieminekļiem, sašķaidīti un stikli izbiruši. Nesaprotu, kā to vispār cilvēks var izdarīt," atceras sieviete.

"Es esmu nītauriete jau septītajā paaudzē, tur tajā kalniņā. Tas ir pilnīgi neaptverami, sķiet, ka kāds narkomāns, kas nesaprot, ko dara, bez vārdiem," norāda vietējā iedzīvotāja Ligita.

Policija fiksēja nodarījumus un ir uzsākta resoriskā pārbaude. Hilda stāsta, ka kopīgiem spēkiem izdevās sakopt huligānu darbības sekas jau nākamajā dienā. Par spīti pārdzīvojumiem, viņa ir gatava piedot cilvēkiem, kas izpostīja kapus.

Ja vainīgais atnāktu uz draudzi un atzītos, viņa piedotu, un atsauktu iesniegumu policijā. Nav gan zināms, vai visi citi, kuru kapu kopiņas cietušas, rīkotos tāpat.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu