Pašmāju uzņēmums atzīts par vienu no straujāk augošajiem uzņēmumiem ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Prestižais ASV biznesa žurnāls "Inc." publicējis šī gada visstraujāk augošo ASV uzņēmumu topu "Inc. 5000", kurā Draugiem Group uzņēmums "Printful" ierindojas 1355. pozīcijā.

"Inc. 5000" topā katru gadu tiek apkopoti 5000 visstraujāk augošie privātie uzņēmumi ASV. Uzņēmumi tiek sarindoti pēc procentuālā ieņēmumu pieauguma pēdējo trīs gadu laikā. "Printful" sarakstā iekļauts, pateicoties 352% apgrozījuma pieaugumam laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam.

"Jau trešo gadu pēc kārtas ierindojamies Inc. 5000 sarakstā, un es lepojos, ka mūsu komandas darbs tiek atzinīgi novērtēts. Par spīti izaicinājumiem, ko sagādāja 2020. gads, mēs spējām turpināt uzņēmuma globālo attīstību.

Strauji augošā e-komercijas nozare ir viens no galvenajiem faktoriem, kas veicina mūsu izaugsmi, tādēļ plānojam turpināt uzlabot programmatūru un produktu klāstu,

attīstīt ražošanas tīklu un, pats galvenais, paplašināt komandu, lai nostiprinātu uzņēmuma līdera pozīcijas pasaulē," komentē Printful izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns.

Uzņēmums pēdējā gada laikā piedzīvojis ievērojamu izaugsmi, apgrozījumam pieaugot gandrīz par 80% un 2020. gadā sasniedzot 208 miljonus ASV dolāru. Tas palīdzējis uzņēmumam no privātā kapitāla fonda Bregal Sagemount piesaistīt pirmo investīciju 130 miljonu ASV dolāru apmērā un kļūt par Latvijas pirmo "vienradzi".

Kopš "Printful" dibināšanas, saražoto pasūtījumu skaits sasniedzis teju 36 miljonus. Lai to panāktu, uzņēmums 2020. gadā ieguldīja vēl $21.5 miljonus ražošanas iekārtās un IT risinājumos, tādējādi kopā investējot 57,2 miljonus ASV dolāru.

Papildus tam, "Printful" paziņoja arī par jaunu ražotņu izveidi ASV Teksasas šatā, Lielbritānijā un Polijā, kā arī uzsāka sadarbību ar partnerražotnēm Brazīlijā un Austrālijā. Pateicoties straujai komandas izaugsmei, uzņēmums paplašinās arī centrālo biroju Latvijā.

"Printful" šogad piedalījās konkursa "E-komercijas zvaigzne" rīkošanā, kā arī sadarbojās ar izglītības organizāciju "Junior Achievement Latvia", lai izveidotu Latvijā pirmo inovāciju izglībās platformu skolēniem. Papildus tam, vasarā notika "Printful" programmēšanas skola jauniešiem. Uzņēmums arī aktīvi iestājas par sabiedrības mazākuma grupām, atbalstot cilvēktiesību pasākumu nedēļu "Baltic Pride 2021" un izglītojot savu komandu par dažādības veicināšanu.

"Printful" ir Latvijas pirmais "vienradzis" – uzņēmums, kas novērtēts vairāk nekā 1 miljarda ASV dolāru vērtībā. "Printful" automātiski saņem, sagatavo un piegādā pasūtījumus tiešsaistes veikalu vārdā un pircējiem visā pasaulē pieejami vairāk nekā 270 dažādi produkti.

"Printful" Inc. meitasuzņēmums "Printful Latvia" 2020. gadā apgrozīja 47,2 miljonus eiro, kā arī samaksāja nodokļus 5 miljonu eiro vērtībā. "Printful" komandā Latvijā strādā vairāk nekā 590 profesionāļi, un uzņēmumā kopumā strādā vairāk nekā 1800 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu