Policija aicina cilvēkus neeskalēt situāciju plānotajā protesta akcijā. Pie valdības ēkas uzstādīti žogi (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Breaking LV/Twitter.com

Valsts policija mudina cilvēkus, kuri plāno piedalīties Rīgas centrā plānotajā protesta akcijā, neeskalēt situāciju, neapmierinošos jautājumus risinot miermīlīga dialoga ceļā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" skaidroja, ka patlaban Rīgas dome ir saskaņojusi divu fizisku personu, kas sabiedrībā nav ļoti pazīstamas, pieteikumu protestam šovakar. Taču uz mītiņu cilvēkus aicinājuši citi, sabiedrībā zināmi cilvēki, skaidroja Ruks.

Pašreiz spēkā esošais regulējums ļauj protesta akcijās pulcēties vien 50 cilvēkiem, savukārt policijai ir bažas, ka cilvēku varētu sanākt vairāk, tādējādi pārkāpjot noteikumus. Par lielo interesi liecina interneta vidē veiktā izpēte.

"Ņemot vērā, ka aicināšana bijusi jau diezgan ilgstoša, mēs gatavojamies diezgan rūpīgi, aptverot dažādus drošības dienestus.

Valsts policija ir gatava dažādiem pasākuma attīstības scenārijiem," skaidroja policijas priekšnieks, paužot cerību, ka latviešu tauta saprot, ka tikai miermīlīgs dialogs var risināt kādus jautājumus un ka nebūtu jāprovocē situācija.

Bažas rada nevis oficiālie protesta pieteikumi, bet gan cilvēki, kuri jau iepriekš "sevi pierādīja ne no labākās puses" -

satraukums ir par viņu patiesajiem mērķiem, teica Ruks.

LETA jau ziņoja, ka 18.augustā pieteikti divi piketi pie Rīgas pils pret obligāto vakcinēšanos pret Covid-19.

Minētajiem protesta pasākumiem publiski atbalstu ir paudis Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu