VIDEO ⟩ Kas jāzina par jaunā mācību gada norisi? IZM informē par "drošas skolas" kritērijiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien plkst.11 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apmeklētāju centrā "Zinātava" preses konferencē informēs par jaunā mācību gada aktualitātēm un "drošas skolas" kritērijiem. 

Preses konferencē informēs par drošas skolas protokolu, lai 1.septembrī sāktu klātienes mācības, kā arī sniegta informācija par citām ar jauno mācību gadu saistītām aktualitātēm.

Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), IZM valsts sekretāra vietnieks - Sporta departamenta direktors Edgars Severs un IZM valsts sekretāra vietnieks - Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs.

Preses konference notiks klātienē Vaļņu ielā 2, Rīgā, apmeklētāju centrā "Zinātava". Preses konferencei būs iespējams sekot līdzi arī attālināti "Zoom" platformā.

Ieeja preses konferencē būs no plkst.10.50. Žurnālistiem, kuri piedalīsies preses konferencē klātienē, lūgums pie ieejas uzrādīt derīgu pabeigtas vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu (digitālais Covid-19 sertifikāts).

Vienlaikus preses konferencei IZM atklās jauno informācijas un sadarbības telpu "Zinātavu". Ministrijā skaidroja, ka "Zinātava" paplašina līdzšinējās IZM Informācijas centra darbības robežas, turpmākajās norisēs paredzot arī publiskus pasākumus, tikšanās, seminārus, lekcijas, diskusijas, radošās darbnīcas. Jaunās informācijas telpas koncepcija atbalsta atvērtu, uz dialogu vērstu pārvaldību, sadarbojoties ar jomu profesionāļiem, nevalstiskajām organizācijām un ikvienu, kas ieinteresēts ministrijas pārstāvēto nozaru darbībā.

Pēc preses konferences plānots stundu garš pasākums "Satiec ministri!", uz kuru Muižniece aicina tos, kuri vēlas ar viņu klātienē pārrunāt nozares aktualitātes. Savukārt pēc tam plkst.13 paredzētas debates "Vai mācībām jānotiek klātienē?", ko organizē Latvijas Skolu debašu izlases dalībnieki.

Debašu eksperti būs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka (PP), Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas direktors Andris Priekulis un "Laiks jauniešiem" vadītājs Gints Jankovskis, savukārt debašu moderatore būs Adele Pužule.

Visas "Zinātavas" atklāšanas norises tiks straumētas ministrijas profilā "Facebook".

VIDEO: Kas jāzina par jaunā mācību gada norisi? IZM informē par "drošas skolas" kritērijiem

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu