LOK prezidents nāk klajā ar Latvijas olimpiskās delegācijas snieguma novērtējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas olimpiskā delegācija
Latvijas olimpiskā delegācija Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers sarunā ar ziņu aģentūru LETA atskatījās uz Latvijas sportistu sniegumu olimpiskajās spēlēs.

Aizpagājušajā nedēļā noslēdzās 2021.gada Tokijas olimpiskās spēles, kas Latvijai bija veiksmīgākas nekā iepriekšējās spēles Riodežaneiro. Ja pirms pieciem gadiem Latvija pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas palika bez godalgām vasaras olimpiskajās spēlēs, tad šoreiz sportisti no Tokijas mājup pārveda divas medaļas - zeltu 3x3 basketbolā izcīnīja Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, bet bronzu svarcelšanā guva Artūrs Plēsnieks.

"Gan ziemas, gan vasaras olimpiskās spēles ir noteikts atskaites punkts, un augsti sasniegumi šajos forumos ir mēraukla, ar kuru mēra mūsu gatavību un konkurētspēju ļoti asas konkurētspējas apstākļos olimpiskajos sporta veidos. Arī sabiedrība gaida un vēlas redzēt šo mūsu konkurētspēju un Latvijas sportistu sasniegumus. Ar šādu mērķi mēs arī strādājam programmā "Augstu sasniegumu sports", ar šādu mērķi ir izveidota LOK stratēģija, kurā ir gan olimpisko spēļu virziens, gan veselības virziens," vērtējot Latvijas delegācijas sniegumu, atzīmēja Tikmers.

LOK prezidents abas Latvijas sportistu izcīnītās medaļas vērtē ar atzīmi "izcili". Tāpat arī viss komandas sniegums kopumā bijis labs.

"Vienlaikus ir arī problēmas, kuras ir izgaismojušās, un par tām mēs runāsim ar mūsu sporta veidu federācijām. Kārlis Lejnieks [LOK ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs] olimpiskajās spēlēs arī bija ciešā kontaktā ar sportistiem, ar treneriem, un tika meklētas atbildes uz daudziem jautājumiem. Tādēļ kopsavilkumu mēs gaidām no sporta veidu federācijām," stāstīja Tikmers.

Lielu lomu spēlējis arī komandas gars, kuru veidoja vairākas nianses, sākot ar līdzjutējiem Latvijā un beidzot ar komandas biedriem Tokijā.

"Ja šo komandas garu papildina arī labs sportistu sniegums, tā ir pievienotā vērtība ikvienam, kas ir šajā komandā. Ja mēs palasām intervijas, tad, piemēram, Artūrs Plēsnieks teica, ka viņu iedvesmoja 3x3 basketbols, viņš sekoja līdzi un viņus atbalstīja. Tas ir ieguvums, ko nevar nenovērtēt," atzīmēja Tikmers.

Lejnieks Latvijas sportistu sekmes Tokijā vērtē kā ļoti labas, jo, viņaprāt, pašmāju atlēti bijuši konkurētspējīgi gandrīz visās disciplīnās.

"Sportistiem sniegums bija atbilstošs viņu rangam pasaulē. Es gan varu piekrist, ka no atsevišķiem sportistiem gribējās vairāk, bet nevar arī sagaidīt, ka visi sasniegs augstāko punktu tieši olimpiskajās spēlēs. Sportā tas nav iespējams," teica Lejnieks.

Tokijas olimpiskajām spēlēm bija jānotiek pērn, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārceltas par vienu gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu