"Tas pierādīs mūsu cilvēcību." Princis Harijs un Megana Mārkla nāk klajā ar paziņojumu (5)

Foto: ComposedPix/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Saseksas hercogs un hercogiene izplatījuši paziņojumu par "ārkārtīgi trauslo" stāvokli pasaulē, sekojot notikumiem Afganistānā un Haiti, vēsta portāls "Independent".

Princis Harijs un Megana Mārkla publicēja kopīgo paziņojumu sava fonda "Archewell Foundation" tīmekļa vietnē, aicinot cilvēkus atbalstīt organizācijas, kas sniedz palīdzības darbus, un aicināt pasaules līderus uz "ātrām un humānām sarunām".

"Tā kā mēs visi jūtam daudzos sāpju slāņus situācijas Afganistānā dēļ, mēs esam kļuvuši mēmi. Mēs visi vērojam Haiti pieaugošo humāno katastrofu un tās pasliktināšanos pēc notikušās zemestrīces, un mūsu sirdis ir salauztas. Un, esot lieciniekiem globālajai veselības krīzei, ko saasina jauni vīrusa varianti un pastāvīga dezinformācija, mēs esam nobijušies," raksta pāris.

"Kad cieš kāda persona vai sabiedrības daļa, daļa mūsu cieš līdz ar viņiem, neatkarīgi no tā, vai mēs to saprotam vai ne. Un, lai gan mums nav paredzēts dzīvot ciešanu stāvoklī, mēs kā cilvēki esam spiesti to pieņemt," raksta Harijs un Megana.

Pāris mudina cilvēkus pievienoties viņiem, lai "atbalstītu organizācijas, kas veic kritiski svarīgu darbu”, tostarp "World Central Kitchen", "Vax Live" un "Global Citizen".

"Mēs arī mudinām tos, kas atrodas globālās ietekmes pozīcijās, strauji virzīties uz humāno dialogu, kas gaidāms šoruden daudzpusējās sanāksmēs, piemēram, ANO un G20 līderu samitā.

Mūsu uzdevums ir pieņemt lēmumus, kas mazinātu ciešanas tiem, kurus, jā, mēs nepazīstam un, iespējams, nekad nesatiksim, bet tas pierādīs mūsu cilvēcību," viņi piebilda.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka sestdien, 14. augustā notikušajā postošajā zemestrīcē bojāgājušo cilvēku skaits pārsniedzis 2100.

Pēc Civilās aizsardzības pārvaldes trešdien publiskotajiem datiem, zemestrīcē zaudējuši dzīvību 2189 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī atrasti 248 bojāgājušie.

Ievainoto skaits pārsniedzis 2200, bet 332 cilvēki joprojām pazuduši.

7,2 magnitūdu zemestrīce, kas notika sestdien, arī sagrāvusi vairāk nekā 60 000 ēku un nodarījusi postījumus 76 000 ēkām. Daudzas sabiedriskas ēkas ir izpostītas vai sagruvušas.

Zemestrīces epicentrs atradās apmēram 160 kilometrus uz rietumiem no valsts galvaspilsētas Portoprensas, bet hipocentrs bija 10 kilometru dziļumā.

2010.gada janvārī 7,0 magnitūdu zemestrīcē Haiti gāja bojā vairāk nekā 200 000 cilvēku, kā arī tika nodarīti ļoti lieli postījumi. Vairāk nekā pusotrs mijons haitiešu zaudēja pajumti šajā zemestrīcē, kas arī sagrāva 60% no veselības aprūpes sistēmas.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu