Policija Rēzeknes novadā konfiscē aptuveni 1200 stādu un aiztur organizētu noziedzīgu grupu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija/Facebook

Policija Rēzeknes novadā likvidējusi marihuānas audzētavu, konfiscējot aptuveni 1200 marihuānas stādu, un aizturējusi organizētu noziedzīgu grupu, vēstī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policija savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personām, kas, iespējams, ir saistītas ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Operatīvās informācijas pārbaudei likumsargi veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, tostarp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, kuras rezultātā tika atklāta nelikumīga marihuānas audzētava.

Policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 1200 augoši marihuānas stādi.

Turpat notikuma vietā tika noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas, noziedzīgas organizētas grupas dalībnieki - divi 1979. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1983.gadā un 1999. gadā dzimuši vīrieši. Divām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Šogad policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas ir likvidējušas astoņas nelegālās marihuānas audzētavas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu