Sieviete ar ģimeni aizbēga no piespiedu laulībām Afganistānā, tomēr Krievija viņai liek doties atpakaļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: timsimages.uk/shutterstock.

No Krievijas jūlijā tika izraidīta kādu afgāņu sievieti un viņas ģimene. Sieviete no Afganistānas devās prom pēc tam, kad islāmistu grupējums "Taliban" mēģināja viņu izdot piespiedu laulībā.

Lielbritānijas raidsabiedrība BBC krievu valodas versija vēsta par afgāņu ģimeni, kas Krievijā bija jau pirms tam, kad "Taliban" sagrāba varu Afganistānā.

Jaunā sieviete un viņas ģimene tika aizturēta 1. jūnijā Krievijas pilsētā Viborgā, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Somiju. Ģimene mēģināja nokļūt Somijā, tomēr šis mēģinājums nebija veiksmīgs. Ģimene aizturēta un saukta pie administratīvās atbildības par pārāk ilgu uzturēšanos pierobežas zonā.

2. jūnijā jaunā sieviete tika atzīta par vainīgu robežšķērsošanas noteikumu pārkāpšanā. Viņai tika piemērots naudassods un uzdots pamest Krieviju un atgriezties Afganistānā.

Sievietes advokāti šo lēmumu pārsūdzēja uzstājot, ka atgriešanās Afganistānā apdraud jaunās sievietes veselību un dzīvību. Jūlija sākumā tiesa šo apelāciju noraidīja.

Sieviete un viņas ģimene lūgusi Krievijā patvērumu, tomēr šī prasība noraidīta.

Tā rezultātā no Afganistānas tiek izsūtīta visa ģimene - gan jaunā sieviete, gan viņas vecāki, gan vēl seši citi radinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu